Free cookie consent management tool by TermsFeed

În cadrul evenimentului DEV.PLAY (care se va desfășura între 26 – 27 septembrie în București), prima conferință românească dedicată industriei de game development, va avea loc și primul Indie Pitch românesc.

Dezvoltatorii independenți de jocuri vor avea șansa să își prezinte creațiile în fața unui juriu de specialitate și să câștige un premiu de 1000€, pus la bătaie de sponsorul evenimentului, incubatorul Carbon. Începând de astăzi, dezvoltatorii independenți de jocuri au la dispoziție două săptămâni pentru a se înscrie în competiția organizată de Romanian Game Developers Association (RGDA).

Competiția se va desfășura pe 27 septembrie, în cea de-a doua zi a conferinței DEV.PLAY. Fiecare echipă va avea la dispoziție 6 minute să își prezinte proiectul prin intermediul unui reprezentant și-al unei prezentări suport, urmate de încă 4 minute dedicate întrebărilor din partea celor cinci membrii ai juriului. Câștigătorii vor fi anunțați la finalul tuturor prezentărilor, în urma deliberării juriului de specialitate.

„Indie Pitch-ul este o parte extrem de importantă a conferinței DEV.PLAY. Competiția a fost gândită ca un exercițiu, special pentru a ajuta studiourile indie să primească feedback constructiv din partea unui juriu de specialiști și pentru a îi ajuta să iși promoveze aceste noi proiecte în fața mass-mediei dar și în fața comunității industriei de game dev. Prin astfel de programe, RGDA doreste să ajute orice dezvoltator de jocuri să își găsească curajul de a-și explora creativitatea și de a-și mări portofoliul cu creații proprii.

RGDA vede în Indie Pitch de asemenea o oportunitate extraordinară de a ajuta comunitatea locală să crească, industria neputând să se dezvolte sustenabil decât prin crearea de concepte noi și de continut unic. Ne bucurăm să aducem acest concept de concurs în Romania pentru prima dată în industria de game development, si să ne aliniem astfel cu piețele internaționale ,unde competițiile de acest tip sunt deja o tradiție.”

– a declarat Cătălin Butnariu, președintele RGDA.

Condiții pentru participare:

  • Participanții se pot înscrie indiferent dacă reprezintă un studio de gaming sau nu;
  • Pot participa inclusiv membrii RGDA;
  • Nu există restricții în ceea ce privește numărul membrilor dintr-o singură echipă;
  • Jocurile trebuie să fie pregătite pentru a fi jucate, chiar dacă nu sunt în întregime terminate;
  • Jocurile pot fi dedicate oricărei platforme, fie ea mobile, PC sau chiar smartwatch/VR;
  • Deadline-ul pentru înscrieri este 15 septembrie 2016.

Înscrierile la Indie Pitch sunt gratuite; echipele selectate de către juriu pentru a susține pitch-ul în fața acestora vor primi un access de tip Full-Pass pentru conferința DEV.PLAY, necesar pentru participarea la eveniment și vor beneficia și de pachete speciale de susținător, care le vor facilita accesul la Indie Pitch, precum și la workshop-urile din cardul DEV.PLAY.

Detalii complete despre Indie Pitch-ul organizat de RGDA pot fi găsite pe site-ul oficial al DEV.PLAY – dev-play.ro/indie-pitch.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.