Free cookie consent management tool by TermsFeed

Intel suspendă toate operațiunile comerciale și de cercetare din Rusia, la o lună după ce toate livrările către clienții din Rusia și Belarus au fost oprite. Astfel, Intel se alătură marilor giganți precum Apple, IBM, Microsoft, Oracle, Nvidia, AMD, care au oprit vânzările de produse în această regiune a globului.

Intel a emis următorul comunicat cu privire la situația din Ucraina:

Intel continuă să se alăture comunității globale pentru a condamna războiul Rusiei împotriva Ucrainei și a solicitat o revenire rapidă la pace. În vigoare imediat, am suspendat toate operațiunile comerciale din Rusia.[..] Gândurile noastre sunt la toți cei care au fost afectați de acest război, în special oamenii din Ucraina și țările învecinate și toți cei din întreaga lume cu familia, prietenii și cei dragi din regiune.

Intel a fost printre primele companii de tehnologie ce și-au deschid birouri în Rusia, la sfârșitul anului 1991, după prăbușirea Uniunii Sovietice. Compania de tehnologie a investit masiv în ultimii 30 de ani, creând birouri de cercetare și participând activ la dezvoltarea standardului 5G.

Fără procesoarele de la Intel și AMD, multe companii rusești vor rămâne fără echipamente, astfel vor trebui să-și restrângă operațiunile. Singura opțiune de le rămâne rușilor este să se folosească de procesoare concepute și produse în China.

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.