Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dacă te întrebi cum să folosești mai multe monitoare în Windows 11, am pregătit pentru tine un tutorial pas cu pas despre cum poți face acest lucru. Configurarea posibilității de a folosi mai multe monitoare îți poate îmbunătăți colosal productivitatea atunci când folosești mai multe aplicații în același timp, fără a fi nevoie să ieși dintr-una pentru a intra în alta.

În acest tutorial despre cum să folosești mai multe monitoare în Windows 11 vei descoperi cum poți configura acest lucru astfel încât sistemul de operare să suporte două, trei, patru sau chiar mai multe ecrane, fără a fi nevoie să apelezi la programe terțe specializate sau la asistență tehnică avizată (pe care, evident, ulterior trebuie să o plătești).

Acestea fiind spuse, iată pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a putea folosi mai multe monitoare în Windows 11, în același timp.

  1. Înainte de toate, apasă pe așa-zisul „click dreapta” de la mouse. Apoi, dă click pe ”Display settings”.
Acces setări Display Settings Windows 11
Primul pas, selectăm „Display Settings”
  • În cele ce urmează, ți se va afișa o listă cu opțiuni de personalizare a afișajului și monitorului tău principal. Glisează în jos până găsești opțiunea ”Multiple displays”, iar apoi dă click pe ea.
Ramura Multiple Displays Windows 11
Găsim opțiunea „Multiple displays”
  • Dacă nu ai niciun alt monitor conectat, ar trebui să-ți fie afișată o căsuță precum cea de mai jos. Pentru a detecta celelalte monitoare disponibile și conectate, dă click pe ”Detect” din dreptul ”Detect other display”. Pentru a te conecta la un monitor wireless, dacă ai unul, dă click pe ”Connect” din dreptul ”Connect to a wireless display”.
Conectare și detectare monitoare Windows 11
Opțiunile disponibile pentru setarea monitoarelor, inclusiv cele wireless
  • Pasul următor este foarte important și, de fapt, este ultimul pas pe care trebuie să îl îndeplinești pentru a folosi mai multe monitoare în Windows 11. După ce te-ai conectat la monitoarele disponibile (în funcție de câte ai), îți va fi afișată o imagine precum cea de jos. Chenarele însemnate cu 1, 2 și 3 reprezintă numărul de monitoare disponibile, pe care te poți conecta.
Număr de monitoare disponibile Windows 11
Chenarele însemnate cu 1, 2 și 3 reprezintă numărul de monitoare disponibile
  • În acest caz, există mai multe opțiuni. În funcție de caracteristicile fiecărui monitor, poți obține un anumit tip de afișaj. Dacă vei da click pe ”Identify”, opțiunea de sub monitoarele disponibile, îți va fi afișat care este numărul ecranului pe care îl folosești. Spre exemplu, monitorul laptopului meu este cel cu numărul „2”.
Cum să afli poziția monitoarelor multiple in Windows 11
”Identify”, opțiunea de sub monitoarele disponibile, îți va afișa care este numărul ecranului pe care îl folosești.
  • Pentru a folosi mai multe monitoare, dă click, pe rând, pe cele care nu sunt active (în momentul de față, 1 și 3), iar apoi pe ”Extend desktop to this display”. Astfel, poți oricând să alternezi între monitoare dând pur și simplu click pe cel pe care vrei să navighezi.
Cum să extinzi planșa de navigare in Windows 11
”Extend desktop to this display”. Îți permite sa extinzi aria vizualâ virtuală din Windows, navigând ușor dintr-un monitor în celălalt
  • După cum am mai spus, dacă mai vrei să adaugi un monitor, tot ce trebuie să faci este să dai click pe ”Detect”. De asemenea, acesta va fi găsit și te vei putea oricând conecta la el. Dat fiind faptul că eu nu am un am patru, nu a fost identificat un altul după ce am activat funcția ”Detect”.
Ce trebuie să faci să mai adaugi încă un monitor Windows 11
Dacă mai vrei să adaugi un monitor, tot ce trebuie să faci este să dai click pe ”Detect”
  • Un alt pas – opțional, nu obligatoriu – îl reprezintă posibilitatea de a-ți muta și gestiona pictogramele monitoarelor în funcție de cum dorești, raportându-te la modul în care le utilizezi, ordinea în care dorești să le accesezi și chiar poziția lor în cameră sau pe biroul la care sta. Poți face acest lucru foarte simplu, pur și simplu în sistem ”drop” – iei cu click-ul de la mouse pictograma și o muți stânga-dreapta, sus-jos, după bunul plac.
Windows îțî permite sa "așezi" monitoarele după bunul plac Windows 11
Funcția „drag and drop” globală îți permite modificarea pozițiilor monitoarelor instalate

Cam asta este tot ce trebuie să faci pentru a ști cum să folosești mai multe monitoare în Windows 11. De fapt, lucrurile sunt foarte similare cu sistemul de operare Windows 10 sau alte versiuni anterioare, doar că interfața de afișare se poate dovedi deseori problematică și mai puțin accesibilă. În speță, ar trebui să-ți fie destul de simplu să faci asta, mai ales dacă urmărești întocmai pașii. Dacă întâlnești probleme în a urmări acest tutorial referitor la cum să folosești mai multe monitoare în Windows 11, dă-ne de știre în secțiunea de comentarii. Suntem aici pentru a-ți sări în ajutor ori de câte ori este nevoie!

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.