Free cookie consent management tool by TermsFeed

Introducere

Acest an este diferit pentru Apple, avand in vedere faptul ca, in loc sa ofere un nou iPhone, compania a ales sa aduca pe piata doua telefoane. Inainte, decizia era mai usoara, si adesea o alegere simpla pentru unii. Totusi, acest lucru s-a schimbat, intrucat alegerea se face intre Apple iPhone 5s si iPhone 5c. In mod firesc, in ceea priveste configuratia hardware, iPhone 5s este in avantaj, insa ruda sa mai ieftina, iPhone 5c aduce si ea o energie vesela.

Design

Apple-iPhone-5s-vs-iPhone-5c-003

Cele doua noi produse pastreaza imaginea caracteristica a seriei iPhone, insa partea din spate difera considerabil fata de telefoanele anterioare. iPhone 5s este privit ca fiind produsul de tip premium, datorita carcasei de aluminiu, in timp ce iPhone 5c are o carcasa de plastic (policarbonat). Pentru cei care apreciaza calitatea structurii, cu siguranta 5s este telefonul pentru ei. Totusi, nu poate fi ignorat iPhone 5c, datorita faptului ca iese in evidenta prin multitudinea de culori vii. De asemenea, marginile sale rotunjite il fac mai comfortabil de tinut in mana. Fara indoiala ca tot iPhone 5s atrage atentia pentru aspectul sau luxos, dar 5c are si el factorul de atractie: culorile.

Apple-iPhone-5s-vs-iPhone-5c-012

Daca ne uitam la corpurile celor doua telefoane, toate porturile si butoanele sunt prezente in amandoua. Exista, totusi, si cateva diferente. Prima ar fi aceea ca butoanele pentru controlul volumului sunt diferite, 5c optand un design mai ingust. In al doilea rand, iPhone 5s incorporeaza un cititor de amprente biometric in butonul de home, lucru care permite deblocarea dispozitivului, si confirma totodata parola pentru iTunes. In al treilea rand, exista mai multe decupaje pentru speakerul de la iPhone 5s. In ciuda faptului ca amandoua beneficiaza de aceeasi camera iSight de 8 megapixeli, iPhone 5s beneficiaza de un hardware mai generos (lentile cu o deschidere de f2.2, flash dual-LED, si o dimensiune mai mare a pixelilor – 1.5µm, datorita unui senzor de imagine cu 15% mai mare.

Display

iphone-5s-vs-iphone-5c

iPhone 5s se bucura de un hardware mai performant, ceea ce il face sa fie telefonul Apple de referinta. Totusi, iPhone 5c are acelasi display ca 5s (Display Retina de 4 inch, cu o rezolutie de 640 x 1136 pixeli). Daca privim meticulos asupra celor doua telefoane, din diferite unghiuri si in diferite conditii de lumina, observam ca nu este nicio diferenta intre cele doua displayuri, totul este identic. Ele beneficiaza de o reproducere a culorilor cu acuratete, unghiuri de vizibilitate largi, o capacitate puternica a luminozitatii, iar vizibilitatea in aer liber este remarcabila.

apple-iphone-5s-vs-iphone-5c-1
Share.
Avatar of Laura Coserea

Salut! Eu sunt Laura si in prezent sunt studenta. Sunt pasionata de IT, jocuri si tot ce este nou.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.