Free cookie consent management tool by TermsFeed

In cadrul evenimentului Infocomm (12-14 iunie, Orlando, SUA), compania iRobot, un lider in furnizarea de solutii robotice, a anuntat ca a semnat un acord de marketing si lucreaza cu Cisco pentru a lansa pe piata robotul de colaborare video iRobot Ava 500. Robotul combina solutia de navigatie autonoma iRobot cu Teleprezenta Cisco, pentru a permite angajatilor aflati in afara biroului sa participe la intalniri si prezentari in care miscarea si deplasarea intr-un spatiu sunt importante. De asemenea, noul robot este proiectat pentru a permite accesul vizual mobil in locatiile de productie, laboratoare, centre de suport si alte locatii indepartate.

Cu ajutorul Ava 500, o persoana care lucreaza la distanta, doar stand in fata unui sistem standard de colaborare video, se poate intalni cu colegii aflati intr-un alt spatiu geografic sau poate lua parte la diferite evenimente, cum ar fi turul unei fabrici, lucru care in mod normal ar fi dificil sau imposibil de realizat.

Aici puteti vedea in actiunea robotul Ava 500.

Pentru crearea Ava 500, iRobot a imbunatatit platforma robotica mobila Ava cu echipamentul de Teleprezenta Cisco EX60. Utilizat de mii de angajati la nivel global, acest echipament a fost folosit in mod traditional ca o solutie desktop. Prin montarea monitorului HD EX60, cu rezolutia de 21,5 inci, pe platforma robotica mobila, solutia extinde beneficiile Teleprezentei dincolo de mediile fixe catre mobilitate, permitand libertate de miscare si prezenta virtuala a unui utilizator aflat la mii de kilometri departare.

„Compania iRobot este incantata sa colaboreze cu Cisco pentru a oferi mediului de afaceri din intreaga lume noua generatie de Teleprezenta”, a declarat Youssef Saleh, vice-presedinte si director general iRobot Remote Presence. „iRobot a determinat adoptarea cu succes in spitale a platformelor autonome de prezenta la distanta. Ava 500 va deschide noi piete si va permite crearea de noi aplicatii de Teleprezenta.”

„De la nivelul browser-ului pana in sala de sedinte, Cisco s-a angajat sa imbunatateasca modul in care comunicam, relatiile personale si productivitatea, ajutand oamenii aflati la distanta sa se intalneasca fata in fata”, a declarat Snorre Kjesbu, vice-presedinte si director general Cisco Collaboration Technology Group. „iRobot Ava 500 este un exemplu perfect de utilizare a portofoliului Cisco de solutii HD de colaborare video pentru a inova si extinde limitele Teleprezentei.”

Mod de functionare

Utilizatorul programeaza si controleaza Ava 500 de la distanta folosind o simpla interfata de iPad, selectand locatia de pe o harta sau prin alegerea unei incaperi sau a numelui angajatului. Un robot disponibil este apoi activat pentru a conduce utilizatorul la locatia selectata. Utilizatorul poate alege daca vrea sa faca deplasarea de la statia de alimentare/incarcare la locatia selectata in modul „privat”, unde pe ecran nu se afiseaza nimic, sau in modul „public”, in care imaginea utilizatorului este afisata. Daca modul public este ales, utilizatorul poate vedea si poate fi vazut si chiar se poate opri pentru a avea o conversatie ad-hoc, pe hol, cu un coleg. Atunci cand sesiunea se termina, Ava 500 revine automat la statia de alimentare/incarcare.

Caracteristici unice

Functionalitati specifice ale Ava 500:

  • Navigare autonoma. Ava 500 dispune de „navigare autonoma”, ceea ce inseamna ca nu exista necesitatea de a „conduce” robotul, astfel incat este nevoie de un grad redus de pregatire pentru a-l opera. Utilizatorul poate astfel sa se ocupe de alte sarcini pana robotul ajunge la destinatia stabilita. Platforma robotica mobila iRobot creaza o harta a propriului mediu astfel incat sa poata naviga inteligent si in conditii de siguranta in mediile aglomerate, cum ar fi birouri, fabrici si laboratoare, fara a se lovi de oameni sau obiecte.
  • Interoperabilitate si securitate ridicata. Ava 500 utilizeaza atat unitatea personala Cisco TelePresence EX60 cat si acces point-urile wireless din seria Cisco Aironet 1600 care permit un nivel sporit de securitate si interoperabilitate in orice mediu standard de colaborare video.

Medii de utilizare

Ava 500 este destinat in mod special pietei companiilor de mari dimensiuni. Scenarii de utilizare:

  • Echipa de colaborare la distanta: permite persoanelor care lucreaza din alte locatii sa intretina o relatie mai apropiata cu restul echipei.
  • Management executiv: robotul permite celor care conduc echipe de la distanta sa fie mai implicati in activitati si sa se deplaseze prin birou.
  • Tururi si inspectii: permite acces mobil in diferite medii precum fabrici de productie, laboratoare, centre de productie sau depozite.
  • Training-uri si prezentari tinute de la distanta: robotul permite o abordare mai personala si mai interactiva pentru training-uri si prezentari de la distanta, in care instructorul poate avea discutii fata-in-fata cu fiecare cursant.

Ava 500 va fi disponibil prin intermediul unor parteneri selectati ai Cisco, in prima parte a anului 2014.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.