Chiar daca toti ne-am folosi telefoanele mobile doar pentru a comunica, nu poate fi negat faptul ca acestea tot s-ar incinge.

Fie ca este vorba de iluminarea ecranului sau jocul pe care il jucati care suprasolicita procesorul, este aproape inevitabil, cu toata tehnologia de astazi, sa eviti supraincalzirea dispozitivului. Printre solutii ar putea fi o noua tehnologie care sta la baza iluminatului sau imbunatatirea performantei procesorului, dar nu numai.

Cei de la Digitimes au publicat stirea conform careia atat cei de la Apple, cat si cei de la Samsung lucreaza la un sistem de racire lichida pentru noile smartphone-uri. Aceasta tehnologie nu este una noua, pe piata existand deja calculatoare destinate gaming-ului, de exemplu, care o folosesc.

Dupa ce cei de la NEC au aratat cum poate fi integrata aceasta tehnologie in smartphone-urile Medias X06E, mai nou se pare ca Apple si Samsung lucreaza la o retea de „conducte de caldura ultra-subtiri” pentru a aduce aceeasi tehnologie viitoarelor lor telefoane inteligente.

Confrom celor de la Digitimes, primele smartphone-uri bazate pe o astfel de tehnologie ar putea fi lansate chiar in acest an.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.