Majoritatea ceasurilor inteligente de pe piata functioneaza impreuna cu un smartphone si ofera o gama larga de notificari cum ar fi apeluri primite, e-mail-uri, mesaje si actualizari ale activitatii de pe retelele de socializare. Reminder-e si prognoze meteo pot fi afisate pe ecran, dar si ora exacta. Mult zvonitul iWatch de la Apple, insa, se concentreaza pe caracterisitici legate de fitness, oferindu-le utilizatirilor o multime de date despre sanatatea lor pe tot parcursul zilei.

Potrivit unui raport de peste week-end, Apple este in curs de dezvoltare a unui software si a unor senzori pentru monitorizarea starii inimii unei persoane, ceea ce inseamna notificari legate de starea de sanatate a utilizatorilor de tipul „Hei amice, esti pe cale sa ai un atac de cord. „

Desi este tipul de informatie terifianta, suficienta pentru a provoca un atac de cord, San Francisco Chronicle informeaza ca Apple se gandeste in mod serios la crearea de astfel de tehnologie pentru a ajuta la prezicerea unei astfel de urgente medicale.

Reputatul inginer de sunet Tomlinson Holman, care lucreaza la Apple din 2011, aparent se afla la conducerea echipei care lucreaza la dezvoltarea aceastei tehnologii, alaturi de cercetatorii care lucreaza la software si senzori, „care pot prezice atacuri de cord prin identificarea sunetului pe care sangele il face in momentul in care incearca sa se deplaseze printr-o artera infundata”. Cu alte cuvinte, dispozitivul ar putea avertiza utilizatorul sa solicite imediat asistenta medicala inainte ca inima sa fie grav afecta.

Desi Apple nu a anuntat oficial nimic despre lucrul la un smartwatch, stirile recente sustin multitudinea de rapoarte din ultima vreme care pretind ca dispozitiv se va concentra foarte mult pe caracteristici legate de fitness si sanatate.

Compania a angajat deja doi experti in tehnologiile conexe sanatatii – Nancy Dougherty, care a contribuit la dezvoltarea unui Bluetooth Band-Aid capabil sa monitorizeze ritmul cardiac, respiratia si temperatura corpului, si Ravi Narasimhan, care a creat un dispozitiv similar pe vremea cand lucra la Vital Connect. Alte informatii din media sugereaza ca Apple planuieste sa lanseze iOS 8, cu „sistem intergrat de monitorizare a sanatatii si a activitatii fizice”.

Se crede ca societatea lucreaza la o aplicatie numita Healthbook, care va oferi utilizatorilor o multitudine de statistici legate de sanatate, inclusiv numarul de pasi efectuati, de kilometri parcursi si caloriile arse. Informatii legate de tensiunea arteriala, nivelul de hidratare, ritmul cardiac si, posibil, nivelurile de glucoza pot fi, de asemenea, oferite de aplicatie prin intermediul Apple iWatch.

Nu se stie cand anume planuieste compania sa lanseze smartwatch-ul sau – unii sunt de parere ca acest lucru se va intampla in a doua jumatate a acestui an, iar pretul va fi cuprins intre 150 si 300 de dolari.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.