Un total de aproximativ 2 milioane de ceasuri inteligente au fost livrate anul trecut, potrivit Strategy Analytics iar Galaxy Gear de la Samsung a adus cea mai mare crestere a platformei. Android a fost pe primul loc in topul platformelor utilizate de ceasurile inteligente in 2013. Sistemul de operare de la Google a detinut 61% din distributie ceasurilor de anul trecut.

Desi pare o victorie importanta pentru Google, o analiza mai atenta sustine ca acest pcent reprezinta doar o crestere prematura a companiei in dominatia pietei smartwatch. Doar 1.9 milioane de ceasuri au fost livrate in intreaga lume anul trecut iar din acestea, 1.2 milioane rulau sistemul de operare Android.

Chiar si prematur, tot o victorie pentru Android a fost si, potrivit companiei de cercetare, acest procent se datoreaza ceasului Galaxy Gear de la Samsung ce a umplut rafturile magazinelor in anul trecut. Privind inainte, Strategy Analytics se asteapta ca piata smartwatch sa se extinda in acest an. Compania spune ca ne putem astepta de la noi produse in acest segment de piata de la Apple alaturi d alte platforme, ca Tizen de exemplu, balanta s-ar putea inclina cu siguranta.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.