Unul dintre jocurile din spatele seriei Star Wars, Star Wars: Commander, se află în topul preferințelor luna aceasta, cât și în portofoliul românilor de la Amber Studio. Studioul românesc este responsabil pentru versiunile pentru device-urile Windows și Amazon. Proiectul Star Wars: Commander este dezvoltat de Disney Interactive și implementat cu ajutorul românilor de la Amber, un  studio cu care publisherul colaborează de mai bine de 2 ani. Jocul nu este singurul element din universul fanilor Star Wars al lunii decembrie, pentru că, în câteva zile, aceștia se vor putea bucura de un nou film, Star Wars: The Force Awakens, care va intra în cinematografele din România pe 18 decembrie.

Jocul de strategie pentru device-uri mobile, Star Wars : Commander, se află printre cele mai căutate jocuri ale lunii. Dezvoltat de Disney Interactive, împreună cu Lucasfilm, jocul adună zeci de milioane de downloaduri din momentul în care a fost lansat. Aplicația este disponibilă pe platformele Andoid, Apple, Windows și Amazon, cei de la Amber Studio fiind responsabili pentru implementarea jocului pe platforma Windows, pentru PC și telefoane mobile, cât și pe platforma Amazon. Prima etapă a proiectului a fost reprezentată de implementarea pentru device-urile Windows, urmând versiunea specifică device-urile Amazon. Studioul românesc colaborează în continuare cu Disney Interactive pe proiectul Star Wars : Commander.

Un „must have” pentru fanii Star Wars, jocul face parte din seria de tip real-time strategy. Aplicația le permite jucătorilor să construiască o bază proprie și să invadeze teritoriul inamic, cu scopul de a câștiga supremația în Războiul Civil Galactic. Deși fiecare jucător începe lupta independent, ulterior, aceștia pot decide dacă se alătură Alianței Rebelilor sau Imperiului Galactic. Jucătorii se pot bucura de întreaga gamă de vehicule, arme și tehnologie din universul Star Wars. Cei care se alătură Rebeliunii, pot apela la eroi precum Han Solo, Chebacca sau Prințesa Leia, în timp ce liderii forțelor Imperiului conduc AT-AT-uri, luptători TIE și Stormtroopers pentru a câștiga controlul Galaxiei. Povestea jocului este credincioasă filmului, urmărind firul din timpul Razboiului Civil Galactic, din episoadele IV-VI.

Orice proiect care are în spate francize importante, precum Star Wars, este extrem de interesant. La nivel individual, cu atât mai interesant cu cât ai satisfacția de a lucra pe un proiect din universul Star Wars, unul de care eu și toți copiii din generația mea, și nu numai, eram fascinați în copilărie. Complexitatea acestuia a constant în faptul că lansarea a fost day-and-date, asa cum o numim noi, adică a trebuit să fim gata cu toate platformele în aceeasi zi cu dezvoltatorul. Acest detaliu, în general, duce inevitabil la nopți târzii petrecute la birou. Una dintre provocările Star Wars: Commander a fost reprezentată de implementarea suportului pentru mobile Windows din categoria low end, deoarece oferă o memorie disponibilă pentru fiecare aplicație de numai 180 MB” a declarat Iulian Anton, Development Director în cadrul Amber Studio.

Disney Interactive reprezintă unul dintre cei mai importanți colaboratori ai Amber Studio, cu care a dezvoltat proiecte precum Star Wars: Commander și Star Wars Rebels. De asemenea, studioul românesc a făcut parte din echipa de dezvoltare a aplicației The Martian: Bring Him Home, lansată în urmă cu o lună, în colaborare cu Fox Digital Entertainment și dezvoltatorul Little Labs.

Jocul pentru device-urile Windows si Amazon este disponibil gratuit, iar trailerul oficial poate fi accesat aici – Star Wars: Commander.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.