Google se pregătește să împrospăteze a 2-a generație a telefonului Android One – dezvoltat în parteneriat cu producătorul din India Lava Mobiles – în această săptămână. Zvonurile anterioare sugerau faptul că o lansare oficială va avea loc pe 14 Iulie dar se pare că aceasta s-a mutat pe 29 Iulie. Înainte de prezentarea oficială a noului smartphone – denumit Pixel V1 – au apărut în presă imagini ale acestuia.

Pe baza unui articol postat de retailerul MySmartPrice din India, Lava Pixel V1 va avea un ecran HD cu diagonala de 5,5 inci (primele modele aveau un ecran de 4,5 inci cu rezoluții FWVGA), procesor cu patru nuclee de la Qualcomm cu frecvența de lucru de 1,3GHz, 2GB capacitate a memoriei RAM, 32GB spațiu intern de stocare, slot pentru card microSD, cameră foto principală cu un senzor de 8MP și secundară cu un senzor de 5MP, conectivitate WiFi 802.11 b/g/n, 3G și slot dual-SIM alături de o baterie cu capacitatea de 2650mAh.

Pe lângă specificații, a fost îmbunătățit și designul telefonului, în comparație cu dispozitivele din prima generație Android One. Pixel V1 are un design slim alături de protecție oferită de Asahi Dragon Tail (o alternativă la Corning Gorilla Glass) dar și un spate din sticlă. Inițiativa Android One are ca scop oferirea experiențelor software noi așa că nu putem fi surprinși dacă un smartphone din acest program va fi livrat cu Android 5.1.1 Lollipop dar și cu promisiunea actualizărilor constante.

Dimensiunea sa dar și memoria îmbunătățită va fi bine-venită utilizatorilor din India. Google a spus că va avea ca țintă un preț premium pentru generația a 2-a de dispozitive, Lava Pixel V1 va avea un preț de aproximativ 177$.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.