LG tocmai a lansat noul său vârf de gamă pentru acest an LG G5 în cadrul unei conferințe de presă premergătoare evenimentului MWC 2016 ce va începe mâine la Barcelona.

Se pare că noul LG G5 este un smartphone excepțional, cel puțin la prima vedere iar unele din detaliile discutate de presa de specialitate sunt reale. Noul LG G5 poate fi dispozitivul cel mai evoluat teefon dezvoltat de companie până în momentul de față.

Design plăcut

Noul smartphone de top are o carcasă din metal și se pare că a renunțat la designul anterior folosit pe modelul G4 unde compania a folosit un spate din piele. Dispozitivul se alătură altor modele ce folosesc materiale premium ca iPhone 6 și HTC One.

G5 are o grosime de 7,5-8mm, depinde de zona unde este măsurat fiind mai gros la bază și mai subțirel în partea de sus. Tot la bază găsim un mic buton ce permite înlăturarea secțiunii de jos a dispozitivului permițând astfel schimbarea bateriei cu ușurință. Partea înlăturabilă de jos permite utilizatorului atașarea unei baterii suplimentare dar și adăugarea de module ce pot extinde funcționalitatea telefonului.

LG a ales să mute tastele de volum pe lateralul dispozitivului, aceasta fiind o poziție mai convențională decât poziționarea acestora pe spate. Pe spate putem găsi camera foto dar și butonul power ce include și cititorul de amprentă.

Specificații LG G5

Specificațiile cheie ale dispozitivului includ un procesor Qualcomm Snapdragon 820 alături de 4GB capacitate a memoriei RAM de tip DDR4, 32GB spațiu intern de stocare extensibil cu încă 2TB prin intermediul unui card microSD, ecran QHD IPS cu diagonala de 5,3 inci ce afișează o rezoluție de 2560×1440 pixeli oferind astfel o densitate a pixelilor de 554 ppi. Alte specificații tehnice mai includ o cameră foto principală cu un senzor de 16MP alături tot de o cameră foto poziționată pe spate cu lentile Widw de 8MP și o cameră foto secundară frontală cu un senzor de 8MP.

Bateria folosită are o camacitate de 2800mAh iar opțiunile de conectivitate includ LTE / 3G / 2G, Wi-Fi 802.11 a, b, g, n, ac / USB Type-C / NFC / Bluetooth 4.2. LG G5 are dimensiunile de 149.4 x 73.9 x 7.7mm, o greutate de 159g și rulează sistemul de operare Android 6.0 Marshmallow. Ecranul folosit include funcționalitatea always-on ce permite afișarea de informații pe ecran fără a fi nevoie de aprinderea completă a acestuia iar funcția Doze, inclusă în cea mai recentă versiune a sistemului de operare Android, se integrează perfect alături de noua funcționalitate oferită de LG.

LG G5 este un smartphone de top ce va fi disponibil pe piață undeva în luna Aprilie alături de multe accesorii utile. Interfața folosită de LG a fost schimbată destul de mult, împărtășind câteva idei de la iPhone așa că a fost eliminat sertarul cu aplicații popular sistemelor de operare cu Android.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.