Huawei a lansat noul convertibil cu Windows 10 – Huawei MateBook – astăzi în cadrul unei conferințe de presă de dinainte de evenimentul MWC 2016 din Barcelona ce începe mâine.

Printre noutățile din lumea telefoanelor mobile, dispozitivele cu Windows 10 vor fi încă o atracție pentru ochii vizitatorilor evenimentului MWC 2016. Așa cum a promis anterior, Huawei a lansat noul convertibil cu Windows 10: Huawei MateBook – o tabletă atrăgătoare de 12 inci lansată pentru a intra în competiție alături de iPad Pro sau tabletele din gama Surface de la Microsoft.

Huawei MateBook este un convertibil cu un ecran cu diagonala de 12 inci ce afișează o rezoluție de 2160×1440 pixeli cu o luminozitate de 400 niți. Ecranul este unul subțirel și se potrivește bine cu stylusul inclus denumit MatePen ce are o greutate de 640g și o grosime de 6,9mm. Huawei spune că autonomia tabletei este de 10 ore de utilizare mulțumită bateriei cu capacitatea de 4,430mAh dar și datorită ecranului optimizat și algoritmilor audio și video îmbunătățiți.

MateBook are un senzor pentru citirea amprentei, încorporat în butonul de pornire alături de suport pentru porturile USB de tip C sau microUSB. Procesorul folosit este unul Intel Core m din generația a 6-a iar opțiunile depind în funcție de preferințe: m3, m5 sau m7 ce pot atinge frecvențe de până la 3,1GHz. Răcirea se face prin intermediul unei structuri conductoare în șase straturi ce se bazează pe disiparea pasivă a căldurii. Pe panoul frontal găsim două difuzoare Dolby Audio dar și microfoane duale și o cameră web.

MatePen dispune de 2048 nivele de presiune și poate fi încărcat cu ușurință folosind portul microUSB iar la o oră de încărcare poate fi folosit nu mai puțin de o lună de zile.

Tastatura oferă taste ergonomice iar Huawei susține că sunt foarte confortabile la grosimea de 1,5mm fiind și protejate împotriva picăturilor de apă dar au și detecție de supra curent.

Huawei va oferi noul convertibil în mai multe opțiuni de culoare spate negru și carcasă gri sau spate alb și carcasă aurie dar și patru culori pentru carcasa tastaturii: negru, maro orange și bej. Sistemul de operare poate fi Windows 10 Home sau Windows 10 Professional, în funcție de dorințele utilizatorului.

Noul convertibil Huawei MateBook va ajunge pe piețe în lunile ce urmează la un preț de aproximativ 700$, pentru versiunea echipată cu un procesor Core m3, 4GB memorie RAM și 128GB spațiu intern de stocare. Tastatura va avea un preț de 129$, MatePen 59$ iar MateDock 89$.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.