Free cookie consent management tool by TermsFeed

Chiar daca limba Engleza este limba cu cea mai mare circulatie internationala cu totii stim ca limba Romana este cea de-a 2-a limba vorbita la Microsoft si de asta putem fi mandrii cu totii. Chiar daca Sillicon Valley se afla in statul California din Statele Unite ale Americii, Sillicon Valley 2 se afla in orasul Brasov, judetul Brasov din Romania. Si, nu in ultimul rand, asa cum ne spune si publicatia ZDNET, parte a grupui CBS: ‘Life is pretty good here for IT people’: Where techies earn five times the average salary sau cum ne spune raclama BitDefender: „Da, suntem cunoscuti chiar si in Hawaii„, tara noastra reprezinta un potential major in industria IT si incepe sa fie recunoscuta in intreaga lume, poate nu la adevarata sa valoare dar totusi, gigantii din industrii cunosc asta cel mai bine.

De ce titlul care spune ca romanii sustin ideile romanesti?

Raspunsul este unul foarte simplu: daca ne uitam la una din cele mai mari platforme de crowdfunding din tara noastra (CrestemIdei) o sa tragem aceasta concluzie fara sa ne gandim foarte mult. Chiar daca ideea de crowdfunding nu este prea dezvoltata in Romania, cele trei doamne ale proiectului (Catalina Amihaiesi, Oana Man si Judit Katona) incearca sa aduca cat mai in fata aceasta idee.

Crestemidei.ro este o platforma romaneasca de crowdfunding, care gazduieste proiecte inovatoare aflate in cautarea unei surse alternative de finantare. Concret, aceste proiecte primesc online mici sume de bani de la un numar mare de oameni care doresc sa contribuie la realizarea proiectului. In general, donatia minima e de 10 lei, insa fiecare poate contribui cu ce suma poate / doreste, primind in schimbul acesteia o recompensa simbolica, dar cu valoare emotionala mare.”  ne spune Oana Man intr-un interviu pentru publicatia noastra: Despre crowdfunding in Romania: CrestemIdei (interviu).

Proiecte finantate:

  • Stagiunea A1: concerte de vioara pe acoperis, recital de pian in plina strada;
  • Lost in Transition: o idee de teatru-dans creat pentru spatii alternative;
  • Cartea asta se vinde precum painea: o idee pusa in filele unei carti;
  • Bumbata: un album foto inspirat din penitenciarul din Aiud.

Dar acestea sunt doar cateva din cele 18 proiecte si idei finantate prin intermediul platformei. Imbratisam acest proiect si va invitam sa stati cu ochii pe noile proiecte ale platformei si sa participati la dezvoltarea unei idei.

Vizitati site-ul CrestemIdei.ro pentru a vizualiza toate proiectele ce asteapta finantare.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.