La un eveniment ce a avut loc in San Francisco, Microsoft a prezentat noul sistem de operare Windows 10 – o mare surpriza pentru toti internautii deoarece compania a sarit peste denumirea „Windows 9”.

Noul sistem de operare cu numele de cod Windows Threshold va inlatura interfata Metro pe care Microsoft a incercat sa o implementeze pe toate liniile de dispozitive de la PC la tablete si la telefoanele Windows Phone. Acesta este un pas substantial, conform spuselor vicepresedintelui sistemului de operare, Terry Myerson, pe care compania l-a facut sarind peste Windows 9 in tranzitia de la sistemul de operare Windows 8 din 2012.

Windows 10 va rula pe o gama larga de dispozitive. O experienta croita pentru fiecare dispozitiv. Va exista o singura cale de a crea aplicatii universale, un singur magazin de aplicatii, o singura cale pentru cumpararea si descoperirea aplicatiilor si actualizari pentru toate dispozitivele.” declara Terry Myerson.

Noul sistem de operare combina elementele de design ale Windows 8 alaturi de familiaritatea si functionalitatea sistemului de operare Windows 7 care este inca cel mai popular sistem de operare. Cheia adaptabilitatii sistemului de operare pentru toate dispozitivele consta in faptul ca acesta recunoaste dispozitivul utilizat si isi poate schimba modul de interfatare. Aplicatiile vor sti cand ruleaza pe tablete sau pe laptop si se pot ajusta automat crescand productivitatea.

Windows Phone va urma pasii Windows 10 dar nu va imprumuta aceiasi filozofie de design asa ca sistemul de operare pentru telefoane nu va avea un desktop; Microsoft nu s-a hotarat cum va arata o viitoare versiune a Windows Phone. Microsoft nu are un plan exact de lansare al Windows 10 dar mai multe publicatii sustin ca Microsoft va urma pasii Apple oferind noile versiuni ale sistemului de operare ca actualizari gratuite.

Foto: CNet.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.