Opteaza pentru un design simplu si usor de navigat. Renunta la compromisuri si fii prezent pe toate device-urile in cea mai buna varianta posibila. Renunta la descrierile mono-cromatice si creeaza experiente senzoriale. Spune-ti povestea in imagini si text pentru ca e cea mai buna strategie pentru un success de durata.

Storytelling in cuvinte si imagini

Textul simplu intr-o poza sau doua aplicate abstract in pagina de Home, de News sau introduse strategic in blogul de companie, nu mai au acelasi efect ca in trecut. Daca vrei succes in web design in 2014, secretul se invarte in jurul conceptului de UX care inseamna User experience si presupune sa treci de limita comunicarii unidirectionale si distante si sa aduci la propriu utilizatorul in mediul firmei, creat special pentru el. Prin design, prin imagini si in special prin text, care desi este mereu in lumina reflectoarelor prin imnul deceniului “Continutul este rege” pierde deseori din vedere cel mai important detaliu. Emotia convinge. Experienta concreta si reala care da utilizatorului impresia ca te cunoaste personal chiar daca nu a intrat niciodata pe poarta fabricii. Ca produsul tau nu este despre bani si cote de piata, ci despre el si cum i-ar putea face viata mai frumoasa. Ca testele cu rezultate fantastice nu sunt niste cifre pe o coala alba, ci evenimente la fel de importante ca ziua de nastere, la care a luat parte virtual pe invitatie personalizata.

Design simplu

Esentele tari se tin in sticlute mici. Un rezultat nedorit al creativitatii extreme a fost intotdeauna un spatiu plin de idei in care cu greu le mai observam pe cele geniale. Diferentiaza-te prin simplitate si elemente care-si stiu rostul in fiecare pagina. Ajuta-ti utilizatorii sa aprecieze ceea ce tu vrei sa observe, pentru ca website-ul tau vorbeste despre calitate, valoare si respect pentru ochii privitorului.

Responsive design

A devenit indispensabil. Mai putin pentru ca e la moda si toate articolele de specialitate vorbesc despre asta, si mai mult pentru ca utilizatorii sunt multi-device si website-ul tau trebuie sa fie prezent in forma perfecta si adaptata pe oricare dintre ele. Pentru ca obiectivul tau este sa fii peste tot la cote maxime si sa transformi utilizatorii multumiti in clienti satisfacuti.

Navigare prin simboluri

De la website de prezentare si pana la complexitatea unui magazin online cu sute de pagini, meniul si optiunile suplimentare de navigare vor fi intotdeauna sistemul circulator al unui web design eficient. 2014 inseamna accent pe experienta utilizatorului si acces facil la continut, iar navigarea ocupa un loc important in topul prioritatilor. Sageti, plusuri si trei linii paralele, sunt doar cateva simboluri simple la moda anul acesta. Linkuri evidentiate si butoane mari, reducerea numarului de niveluri, optiuni de sortare, combinarea etichetelor cu poze relevante si noruri de tag-uri. Optiunile sunt nelimitate si folosite elegant vor duce utilizatorul direct acolo unde gaseste continutul cautat.

Sursa foto: https://www.flickr.com/photos/deapeajay/

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.