Microsoft le-a cerut, inca de duminica, utilizatorilor de Windows 7 sa dezinstaleze update-ul lansat saptamana trecuta, update care a cauzat o serie de probleme calculatoarelor.

Acest pachet, aparut pe 9 aprilie, a fost retras deja de cei de la Mircosoft.

 Compania le-a cerut utilizatorilor care deja l-au instalat – manual sau prin intermediul actualizarii automate – sa il dezinstaleze cat mai repede posibil. „Microsoft recomanda utilizatorilor sa dezinstaleze aceasta actualizare”, spune compania intr-un document.

Pachetul a fost retras dupa ce vestea ca acesta genereaza binecunoscul „Ecran albastru al mortii” (BSoD) insotit de cuvinte de neinteles si restarturi repetate care fac pc-ul imposibil de folosit.

 Primele probleme legate de actualizarea Windows 7 au fost raportate de brazilieni, insa utilizatori din alte tari au raportat faptul ca au primit mesaje de eroare care indicau faptul ca un factor cu o contributie majora ar fi softul celor de la Kaspersky.
„Am intalnit probleme la calculatoarele care aveau instalat Kaspersky Endpoint Security 8,” a spus Jim Bulger, de la VirtualAdministration.

 Greg Hoppes de la Universitatea din Colorado a raportat, de asemenea, faptul ca actualizarea cerea pc-ului un diagnostic CHKDSK de fiecare data cand acesta se restarta.

 La randul lor, intr-o nota, cei de la Kaspersky au legat problema de calculatoarele care rulau sistemul de operare Windows Vista sau Windows 7 actualizat si aveau instalat si antivirusul comercializat de ei. Cu toate acestea, cei de la Microsoft au fost foarte evazivi cand au vorbit despre cauzele care determina eroarea BSoD si restarturile fara sfarsit, spunand doar „Am determinat faptul ca actualizarea, atunci cand este asociata cu anumite softuri terte, poate cauza erori ale sistemului”.

Compania Microsoft a publicat instructiunile  pentru dezinstalarea actualizarii cu probleme, iar utilizatorii care au primit update-ul MS13-036 ar trebuie, daca este posibil, sa nu restarteze calculatoarele pana nu-l dezinstaleaza.

Aceasta nu este prima data cand astfel de probleme legate de update-uri apar. In 2008, de exemplu, o actualizare a provocat restarturi fara sfarsit anumitor calculatoare.

Microsoft ofera in continuare actualizarea MS13-036, mai putin partea cu probleme, prin Windows Update.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.