A trecut ceva timp de cand Microsoft a lansat un smartphone high-end. Majoritatea fanilor dispozitivelor Windows Phone asteapta de foarte mult timp pentru a vedea urmatoarea lansare a companiei dar in ultima vreme, Microsoft a prezentat publicului doar dispozitive pentru bugete reduse ce au specificatii similare.

Se cunoaste faptul ca un smartphone de top este in lucru dar nu va fi prezentat inainte de prezentarea Windows 10. Mai multe informatii publicate de UnleashThePhones sugereaza ca nu doar unul, ci doua dispozitive vor fi lansate de Microsoft. Jurnalistii publicatiei au preluat informatiile dintr-o sursa care in trecut a fost de incredere.

Primul dispozitiv este denumit Cityman si are un ecran masiv cu diagonala de 5,7 inci ce ofera o rezolutie QHD (2560x1440px), procesor octa-core de la Qualcomm alaturi de 3GB capacitate a memoriei RAM si 32GB spatiu intern de stocare. Telefonul va avea si un slot pentru card microSD, camera foto principala cu un senzor de 20MP si frontala cu un senzor de 5MP alaturi de o baterie cu capacitatea de 3300mAh. Acesta ar putea fi un succesor pentru Lumia 1520 dar nu se stie numele oficial al acestuia.

Al 2-lea dispozitiv are numele de cod Talkman si va avea un ecran cu diagonala de 5,2 inci cu o rezolutie QHD, 3GB memorie RAM, procesor cu 6 nuclee de la Qualcomm, 32GB memorie interna, camera foto de 20MP si o baterie cu capacitatea de 3000mAh.

Articolul continua cu faptul ca Windows 10 va veni cu o functie utila pentru telefoane, similara cu Handoff din iOS permitand utilizatorilor sa raspunda la apeluri direct de pe PC-ul ce ruleaza Windows.

Telefoanele nu vor fi lansate prea curand, cel putin nu inainte ca Microsoft sa lanseze Windows 10. Este posibil ca acestea sa fie lansate in jumatatea a 2-a a anului iar pana atunci, informatiile raman la nivel de zvon.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.