Free cookie consent management tool by TermsFeed

Un browser web este prezent pe majoritatea dispozitivelor ce permit o conexiune la internet dar se pare ca pentru Microsoft un browser nu este de ajuns, urmatoarea destinatie sunt peretii sufrageriei. Microsoft Research a „copt” un nou prototip denumit SurroundWeb, un sistem holografic ce are capabilitatea de a gasi toate suprafetele dintr-o incapere si poate proiecta internetul direct pe acestia.

Va prezentam SurroundWeb, prima platforma putin privilegiata pentru noi experiente in icaperi. SurroundWeb este un „Browser 3D” ce ofera paginilor web capabilitatea de a fi afisate pe mai multe suprafete dintr-o incapere, sa-si adapteze interfata pe obiectele ce se regasesc in acea camera si intercationa intr-un mod natural cu utilizatorul.

Lucrand indeaproape cu Kinect, SurroundWeb va crea o harta virtuala a unei incaperi cautand locatii unde se poate afisa continut. Potrivit sumarului creat al incaperii, tehnologia poate cauta si obiecte, va exista posibilitatea scanarii diferitelor adrese URL cu ajutorul telefonului sau a tabletei iar SurroundWeb le poate afisa intr-o locatie din camera.

Momentan acest proiect se afla in faza de cercetare dar dat fiind faptul ca Microsoft detine de tehnlogia bazata pe gesturi pentru incaperi (Kinect), acesta nu pare un proiect nerealist.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.