Un cablu de 20.000 km pe sub mare va lega Singapore de Europa

Noul cablu din fibra optica cu viteze de 100Gbps va deschide moi cai internationale de comunicare pentru 15 companii telecom. Consortiul Sea-Me-We 5, un grup de 15 companii telecom, a premiat Alcatel-Lucent cu un contract ce valoreaza sute de milioane de dolari pentru a intinde un cablu sub mare ce va aduce internet de mare viteza intre Europa si Singapore dar si punctele dintre cele doua destinatii.

Consortiul South East Asia-Middle East-Western Europe (Sea-Me-We) construieste o cale de comunicatii formata dintr-un cablu ce se va intinde pe o distanta de 20.000 km, al 5-lea proiect al consortiului.

Acest proiect va aduce o conexiune de date cu viteze de pana la 100 gigabiti per secunda. – A spus Alcatel Lucent intr-o declaratie vineri

Consortiul este alcatuit din Bangladesh Submarine Cable Company, China Mobile, China Telecom Global, China United Network Communications Group Company, Emirates Integrated Telecommunications, Orange, Myanmar Posts and Telecommunications, Saudi Telecom Company, SingTel, Sri Lanka Telecom, TOT, PT Telekomunikasi Indonesia International, Telecom Italia Sparkle, Telekom Malaysis Berhad si Yemen International Telecommunications (TeleYemen).

Cablurile construite sub nivelul marii reprezinta investitii foarte scumpe dara cestea deschid cai internationale de comunicatii. Alcatel-Lucent va intinde acest cablu folosind un “plug de mare” remorcat in spatele unei nave ce poate intinde cablul la o adancime de pana la 1.5km. Cablul poate fi intins la o viteza de la 5 la 35km pe zi.

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus