Microsoft continua sa ne informeze ca conceptul sau de Windows este adaptabil dispozitivelor de toate marimile. Scrie odata, ruleaza oricand devina tot mai aproape, spune directorul financiar.

De ani buni, zicala „Scrie odata, ruleaza oricand” a fost visul oricarui dezvoltator – de au stiut asta sau nu – utilizatorii ce au cautat sa detina aceleasi aplicatii pe diferite ecrane.

Microsoft este pregatita sa faca acest vis realitate, directorul financiar Peter Klein a spus asta participantilor conferintei Goldman Sachs Technology & Internet in timpul unei sesiuni Q&A de pe 13 februarie.

Klein a fost intrebat despre planurile Microsoft pentru interesul sau asupra pietei tabletelor si telefoanelor, dispozitive ce au display-uri intre  4 pana la 13 inch si mai mari.
„Am muncit foarte mult  pentru platformele de dezvoltare. Suntem de asemenea pregatiti sa raspundem cererilor asa cum le vedem.” a spus Klein

Raspunsul lui Klein a fost ca un ecou asupra a ceea ce spunea directorul financiar Windows Tami Reller ce a dat cateva declaratii recent. Reller si-a expus punctul de vedere spunand ca Windows 8 a fost creat din dorinta de a rula pe ecrane mari si mici la diferite rezolutii.

Actualizarile „Blue” Windows si Windows Phone pe care echipele de dezvoltare Microsoft Windows si Phone le construiesc sunt asteptate sa includa API-uri noi si schimbari substantiale la nivel de nucleu ce va ajuta la cresterea compatibilitatilor dintre cele doua platfrome.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.