Acum că Apple iPad Pro permite fanilor companiei să se bucure de o tabletă cu un ecran generos de 12,9 inci apar și zvonuri despre faptul că Microsoft va oferi viitorilor clienți un dispozitiv Surface Pro 4 mai mare. Dispozitivele din gama Surface par a fi un succes mare pentru Microsoft iar Surface Pro 3 este cel mai bun produs oferit de companie. Compania organizează un eveniment ce va avea loc pe 6 Octombrie în New York unde ne așteptăm să fie prezentate noua Surface Pro 4, Microsoft Lumia 950, Lumia 950XL și Microsoft Band 2.

Speculațiile curente prezente în presă sugerează că Microsoft va oferi o tabletă de 12 inci, ca și modelul anterior Surface Pro 3 dar și o versiune cu un ecran de 14 inci și o rezoluție de 1440×2160 pixeli. Pe lângă dimensiunile ecranului, dispozitivul va oferi o densitate a pixelilor de 185ppi dar și un procesor Intel Skylake alături de 16GB capacitate a memoriei RAM, 500GB spațiu intern de stocare nativ și sistemul de operare Windows 10.

Potrivit mai multor persoane familiare cu planurile companiei, Microsoft nu a vrut să modifice designul dispozitivului. Surface Pro 4 va avea același design ca și modelul precedent și va fi compatibil cu toate accesoriile acestuia. Chiar dacă cele două dispozitive pot folosi aceleași accesorii, am putea vedea un nou Type Cover lansat special pentru noua versiune a tabletei alături de noi funcții.

Adițional, un nou stilus ar putea fi lansat. Microsoft a achiziționat compania N-Trig din Israel ce produce tehnologii pentru dispozitivele Stylus pentru tabletele din gama Surface.Luând în calcul faptul că Microsoft Edge din Windows 10 deține mai multe funcții ce includ scrisul de mână, un nou stilus pentru Surface Pro 4 este numai bun de luat în calcul.

Acum că Apple a lansat un competitor direct pentru linia Surface Pro, Microsoft nu poate să rămână în urmă nici măcar puțin cu dezvoltarea de noi versiuni ale dispozitivelor sale și este necesar să fie o prezență activă pe acest segment de piață.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.