Microsoft planuieste sa foloseasca avertizari de tip pop-up pentru a informa utilizatorii sistemului de operare Windows XP despre actualizarea acestuia la o versiune mai noua a sistemului de operare. Producatorul de solutii software va opri suportul oferit pentru acest sistem de operare incepand cu 8 Aprilie 2014 iar de saptamana viitoare va incepe sa distribuie notificari sistemelor ce ruleaza sistemul de operare vechi de 12 ani.

Avertizarile pop-up vor incepe sa apara incepand cu 8 Martie ca parte a unui pachet de actualizare Windows Update iar acestea vor include un link catre site-ul Windows XP ce ofera informatii despre incetarea suportului oferit de comapnie. Mesajul va continua sa apara pe data de 8 a fiecarei luni pana cand utilizatorii Windows XP bifeaza optiunea „don’t show this message again”.

In plus, Microsoft va lansa si o noua unealta in aceasta saptamana ce va permite utilizatorilor sa isi migreze datele de pe un calculator mai vechi pe unul nou ce ruleaza Windows 7, Windows 8 sau Windows 8.1. Noua unealta este dezvoltata de Laplink si va copia fisierele, muzica, videoclipurile, mesajele email, profilele de utilizator si setarile de pe un PC vechi pe unul nou.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.