Free cookie consent management tool by TermsFeed

Este o diferenta intre teroarea de moment si lunga, agasanta frica. Una dintre acestea te va dobora iar una doar te va speria.” acesta este raspunsul lui Mark Shuttleworth, fondatorul Canonical si Ubuntu la intrebarea daca este mai infricosator sa mergi in spatiu sau sa lansezi o platforma unificata a unui sistem de operare.

Inca de la primele informatii despre unificarea Ubuntu pe toate dispozitivele – desktop si mobile – aceasta stire a fost si a atras interes din partea multora mai ales acum in pragul realizarii unui astfel de proiect grandios pornit de Canonical pentru sistemul sau de operare produs, Ubuntu. O calatorie ce a durat sute si mii de ore de planificari si actiune, modificari, o calatorie care, intr-un anumit sens, nu a inceput inca. Primele telefoane nu sunt inca pe rafturi.

In acest moment, codul de baza dintre Ubuntu pentru desktop, tablete, telefoane sau platforme TV este asemanator in proportie de 95%, se preconizeaza ca in cateva luni acesta va ajunge la o compatibilitate de 100%. Cheia pentru a atrage suportul operatorilor mobili si al producatorilor de dispozitive mobile este reprezentata de Ubuntu Scopes – canale de informatii ce permit investitorilor si posibililor parteneri sa modifice si sa diferentieze cu usurinta diferitele sisteme ce ruleaza sistemul de operare, fara nevoie de modificari aduse in codul de baza sau nevoia de dezvoltare a propriilor aplicatii.

Utilizatorul detine controlulul final – daca personalizarile Scopes nu prezinta interes, acestea pot fi inlaturate de pe ecranul de start. Nepermitand asta vom elimina etica acestui sistem de operare.

„Interesant, operatorii inteleg ca este necesar sa concureze. Acestia au o oarecare relatie cu tine iar daca doresc o altfel de relatie, asta nu se poate face prin forta.”

Conform Shuttleworth, primele dispozitive Ubuntu vor ajunge pe piata in al 3-lea trimestru al acestui an. Din pacate, acestea nu vor fi disponibile pentru oricinem aluzie la aplicatii si catalogul de servicii. Pentru cativa dintre noi, acest telefon ii va bucura dar, pentru altii, va aduce putina tristete si asta nu din cauza ca este un produs slab.

Canonical incearca sa mareasca catalogul de aplicatii, sa faca ultimele ajustari interfetei cu utilizatorul, compania incearca sa multumeasca toti utilizatorii. Catalogul de aplicatii va fi de dimensiunea catalogului de aplicatii al Microsoft la lansarea Windows Phone si a primelor dispozitive ce rula noul sistem de operare.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.