Microsoft a depus mult efort in promovarea dispozitivelor mobile ce ruleaza sistemele sale de operare – Windows Phone si Windows RT – dar nici unul din acestea nu si-au atins popularitatea dorita in lume. Intr-o incercare de a deveni un jucator important pe piata telefoanelor si a tabletelor, Microsoft se gandeste sa faca anumite platforme gratuite pentru piata dispozitivelor mobile, facandu-le astfel mai convenabile ca pret.

Surse familiare din interiorul companiei au oferit mai multe informatii despre faptul ca versiunile gratuite sunt luate in cosiderare despre directorul Terry Myerson. Planurile pentru 2014 sunt terminate, versiunile gratuite ale Windows RT si Windows Phone sunt asteptate in generatia urmatoare, sub numele de cod „Thershold„, in anul 2015, potrivit The Verge. Compania incearca sa compenseze lipsa veniturilor prin intermediul aplicatiilor si serviciilor.

Microsoft nu a confirmat niciodata ca ar putea face disponibile platformele Windows Phone si Windows RT gratuite dar exista mult rationament intr-o astfel de miscare. Factorii cheie in gratuitatea sistemelor de operare este achizitionarea Nokia dar si esecul Windows RT in castigul de popularitate printre utilizatori.

Microsoft va castiga de pe urma achizitiei Nokia atat de pe urma dispozitivelor cat si de pe urma serviciilor pe langa linia de produse Lumia iar astfel compania va deveni cel mai mare producator de dispozitive bazate pe platforma Windows Phone. In acest moment, multi producatori inca se tem sa intre in competitie cu Microsoft pe piata dispozitivelor mobile fapt ce ii face sa investeasca mai mult in dispozitve ce ruleaza sistemul oferit de Google, Android. Facand platforma gratuita, gigantul software inlatura cateva temeri ale producatorilor de dispozitive mobile.

Putini producatori de PC-uri au adoptat Windows RT pentru tabletele media in 2012, nici una nu a avut un succes real, un insucces conditionat de incopatibilitatea sistemului cu aplicatiile clasice Windows dezvoltate pentru procesoarele bazate pe arhitectura x86. Toti producatorii au avut de suferit si din cauza tabletei Surface RT produsa de Microsoft. Fara a fi nevoie sa plateasca pentru utilizarea sistemului de operare, de ce nu ar da inca o sansa sistemului Windows RT?

Daca va face platformele Windows Phone si Windows RT gratuite pentru producatori, Microsoft se va asigura ca platforma nu va stagna iar numarul de utilizatori va creste cu siguranta. Producatorii hardware vor lansa dispozitive dual-boot ce pot rula atat Windows cat si Android.

Microsoft nu a oferit nici un comentariu oficial referitor la aceste informatii.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.