ZTE va produce propriul procesor octa-core

Piata procesoarelor mobile se va mari curand devenind astfel mai copetitiva si mai diversificata. Se zvoneste ca ZTE isi va produce propriul procesor pentru dispozitivele sale. Acesta va fi un cip octa-core.

Samsung foloseste procesoare de la Qualcomm pe mai multe dispozitive proprii dar a inceput sa isi produca propriul cip ARM, Exynos. Urmand pasii rivalului sau, LG este urmatoarea companie ce isi va produce propriul cip de procesare, LG Odin.

Urmeaza ZTE, un nou producator ce va intra in “jocul” SoC creandu-si propriul procesor octa-core, WiseFone 7550s. Nu se cunoaste momentan daca ZTE se va inspira de la MediaTek pentru a implementa “true octa-core”. Arhitectura de procesare LITTLE ARM cuprinde patru procesoare low-power Cortex A7 si patru procesoare de inalta performanta Cortex A15, aceasta este folosita de Samsung.

Ne asteptam ca ZTE sa prezinte mai multe inovatii la CES 2014 saptamana viitoare iar procesorul octa-core ZTE WiseFone este programat sa fie dezvaluit publicului in Februarie la MWC 2014.

            

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus