Free cookie consent management tool by TermsFeed

Ultima initiativa de la Google pentru finantarea internetului reprezinta o contributie voluntara in valoare de 1-3$ pe luna ce va inlatura reclamele de pe site-urile selectate. Aceasta se numeste Google Contributor iar momentan se afla in teste si poate fi accesata pe baza de invitatie (daca va intereseaza va puteti inscrie pentru a primi o invitatie: Google Contributor)

Zece provideri de continut au salutat aceasta initiativa: The Onion, Imgur, Urban Dictionary si Mashable. Atunci cand vizitati un site participant la acest proiect ca Contribuitor nu vi se vor mai fi afisate reclamele de la Google ci se va afisa un spatiu gol cu mesajul „thank you”. Pare o miscare stranie pentru Google deoarece compania se bazeaza pe veniturile din reclame dar poate incepe sa faca bani folosind acest nou sistem.

Internetul de astazi este, in mare parte, finantat din reclame. Dar daca ar fi o modalitate de finantare pentru utilizatorii ce creeaza site-urile ce le vizitati zilnic? Cand vizitati un site participant, o parte din contributie se va indrepta catre creatorul acestuia” declaratie din partea Google pe siteul Google Contributor.

Pe langa noua parte a Google ce afiseaza un mesaj ce promoveaza acest nou sisten, nu a existat un anunt oficial referitor la acesta asa ca nu cunoastem ce se afla in spatele acestuia, cat va dura sau daca acesta reprezinta o optiune de plata pentru internet care este luata in calcul la modul serios.

Purtatorul de cuvant al Google, Andrea Faville a confirmat pentru publicatia CNET ca Google va lua aceiasi parte de la contribuitor pe care o ia pentru afisarea reclamelor de pe site-uri. Un punct cheie pentru utilizatori ar fi o intimitate imbunatatita: Faville a mai spus ca aceia ce s-au inscris la acest proiect nu va putea fi urmarit pe web pentru afisarea de reclame personalizate.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.