Free cookie consent management tool by TermsFeed

Nikon a anunțat noua cameră foto DSLR de top a sa dar cea mai mare surpriză a companiei la CES 2016 este KeyMission 360, prima cameră de acțiune dezvoltată de companie. Aceasta este capabilă să înregistreze clipuri video la rezoluții 4K la 360 de grade.

KeyMission 360 este un pătrat mic, similar cu GoPro Hero Session 4. Are lentile pe față și pe spate, este rezistentă la căzături de la 2 metri și la apă la adâncimi de până la 30 de metri. Camera are un reductor electronic pentru vibrații iar acestea sunt singurele informații oferite de Nikon.

Piața camerelor de acțiune a fost dominată de GoPro încă de la lansarea primului produs al companiei în anul 2000. Singura companie tradițională ce produce camere de acțiune este Sony, companie ce este și competitorul direct al GoPro. Alte companii ca și Garmin, TomTom nu încearcă să concureze în mode direct iar în schimb oferă utilizatorilor alte produse de nișă ca accelerometre sau unități de localizare GPS.

Nici una din companiile de mai sus nu au o cameră de acțiune capabilă să facă înregistrări video la 360 de grade. Majoritatea filmărilor la calitate înaltă la 360 de grade sunt făcute de camere profesionale și doar câteva companii ca Ricoh și 360fly au lansat pe piață camere capabile să facă înregstrări video la 360 de grade pentru utilizatorii obișnuiți.

Toate acestea lasă loc pentru companiile mari și pentru competitorii direcți ca Nikon. Competitivitatea este un lucru bun, poate duce această nișă la o dezvoltare rapidă dar și la prețuri mai scăzute ale camerelor de acțiune de calitate.

De exemplu, camera de acțiune Ultra HD GoPro Hero 4 are un preț normal de aproximativ 2.300 de lei, conform magazinului online eMag iar GoPro Hero 4 Session are un preț de aproximatv 1.700 de lei conform Quickmobile. Suntem curioși să vedem dacă o concurență mai mare ne poate aduce nouă, utilizatorilor finali, prețuri mai mici.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.