Free cookie consent management tool by TermsFeed

Sistemul de operare Firefox aduce utilizatorilor moduri noi, imbunatatite de cautare si acces facil la continutul multimedia preferat

Panasonic in cooperare cu compania Mozilla prezinta noua interfata intuitiva de utilizare pentru noua gama de televizoare din 2015, care ruleaza in sistemul de operare Firefox.

Televizoarele din noua serie de modele cu rezolutia 4K si iluminare de fundal LED sunt dotate cu o serie intreaga de functii si proprietati noi, in care se incadreaza si interfata pentru utilizator my Home Screen 2.0 si ecranul Info Frame. Datorita acestor inovatii, utilizatorii se vor putea bucura de programele lor preferate, aplicatii si continut din surse externe, mai rapid si mai confortabil decât oricând in trecut.

Interfata de utilizare noua si intuitiva, pe care o puteti personaliza dupa preferinte
Panasonic s-a decis pentru o interfata de utilizare intuitiva noua, in care functia de cautare a continutului multimedia se realizeaza mai rapid si mai usor, dotând noua sa gama de televizoare VIERA cu rezolutie 4K cu sistemul de operare Firefox OS.

Platforma ce incorporeaza si un nou Ecran de Pornire, my Home Screen 2.0, este special dezvoltata pentru a permite accesul facil si rapid la continutul preferat. Ecranul principal poate fi personalizat complet pentru a raspunde intrutotul preferintelor utilizatorului, iar informatia este afisata in ecrane rezumative. in setarea de baza sunt disponibile trei tipuri de ecrane principale:

Live TV (transmisiune TV in direct)
Aici pot fi urmarite programele in derulare si se poate crea o selectie personala cu canalele preferate.

Apps (Aplicatii)
Interfata reusita din punct de vedere grafic este utilizata pentru acces usor la aplicatiile de televiziune disponibile in platforma. Cu timpul, aceste aplicatii vor include totul – de la servicii VOD(continut video la cerere) ale celor mai importanti parteneri, pâna la jocuri.

Dispozitive (Alte aparate)
In acest ecran se afiseaza toate dispozitivele externe conectate la televizor, fie prin cablu sau wireless, prin Wi-Fi , permitând accesul usor si rapid la tablete, telefoane inteligente, calculatoare, playere blu-ray, carduri SD, discuri USB si altele.

Prin interfata de utilizator my Home Screen 2.0, ajungem si la noul instrument de cautare, gratie caruia poate fi gasit usor un film preferat sau o emisiune TV din oferta diverselor programe, sau servicii web, sau din memoria dispozitivelor conectate.

Dupa gasirea continutului cautat, canalele preferate, aplicatiile, paginile web, sau dispozitivele conectate, acestea pot fi salvate ca favorite pentru acces rapid in viitor – pentru aceasta serveste functia Pin.
Foarte isteata este si functia Info Frame, datorita careia intr-o singura fereastra se afiseaza o serie intreaga de informatii valoroase, de la programul TV cu emisiuni recomandate, la prognoza meteo si previzualizari ale site-urilor web preferate.

Comunicare usoara cu alte aparate
Sistemul de operare Firefox este construit pe un standard deschis ce permite trimiterea fotografiilor, continutului video sau altui continut multimedia pe orice televizor cu acest sistem, de pe orice telefon inteligent, tableta sau calculator cu browserul Firefox sau orice alta aplicatie compatibila.

Aceasta inseamna ca nu trebuie sa va limitati la o singura platforma sau marca. Pentru a trimite informatii multimedia catre televizorul cu sistem de operare Firefox, nu aveti nevoie de niciun hardware suplimentar, ci este suficient sa conectati televizorul la aceeasi retea Wi-Fi ca dispozitivul sursa.

Flexibilitate pentru programatori
Gratie utilizarii continutului de web pe mai multe platforme, Firefox OS ofera o flexibilitate mai mare programatorilor pentru a cerea aplicatii si servicii noi. in viitor, programatorii vor putea utiliza interfata API pentru acces la functiile televizoarelor VIERA, de exemplu la tunere, ceea ce le va permite crearea unor noi tipuri de aplicatii, extrem atractive.

Un alt lucru important al platformei Firefox se refera la faptul ca va permite in viitor vizualizrea pe ecran a celor mai diverse notificari din aplicatiile existente (datele din calendar, rapoarte si altele) sau din dispozitivele conectate.

Sistemul de operare Firefox si interfata de utilizator my Home Screen 2.0 sunt disponibile la seriile CR850, CR730, CX800, CX750, CX700 si CX680.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.