Platile companei Nokia catre Microsoft pentru utilizarea sistemului de operare Windows Phone o suma de cateva sute de milioane de euro.

dispozitive nokia expuse la sediul companiei

In al patrulea sfert al anului trecut, Nokia a semnalat ca platile catre Microsoft au depasit suma de 1 miliard de dolari pe an pentru „plata suportulu platfomei”.

De la aranjamenul intre cele doua companii din anul 2011, cand Nokia a incput folosirea Windows Phone ca principala sa platforma pentru telefoanele inteligente, Microsoft a platit Nokia suma de 250 de milioane de dolari penru suport in timp ce Nokia a platit o suma minima pentru licente in schimb. Pana la sfarsitul anului trecut, veniturile Nokia au depasit cu mult suma de plata catre Microsoft.

„La sfarsitul anului 2012, valoarea platilor de suport primite de Nokia au depasit cu mult valoarea platilor minime de angajament pentru plata licentelor facute catre Microsoft, desi fluxul de bani a fost in favoarea noastra. Ca rezultat, platile minime pentru licente, sunt asteptate sa depaseasca platile pentru suport cu un total de 0.5 miliarde de euro penru angajemntul permanent ramas.” scrie in raportul financiar al anului trecut.

Cu toate acestea, in timpul acordului permanent ca intreg, platile Microsoft pentru suport vor fi „usor” mai mari decat minimul de plata al Nokia.

Nokia se asteapta sa creasca vanzarile produselor Lumia ce ruleaza Windows Phone, vanzari ce sunt cu mult inainte de 4.4 milioane de telefoane Lumia cu Windows Phone livrate la sfarsitul anului trecut.

Vanzarile produselor sunt deja pe o traiectorie in urcare, Nokia a vandut peste un milion de dispozitive in anul 2011 si peste 14 milioane in 2012.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.