Nokia vrea să revină pe piața telefoanelor

Smartphone Nokia

În ciuda informațiilor recente ce susțin contrariul, Nokia își dorește să revină pe piața de telefoane inteligente, potrivit unei declarații recente a directorului executiv Rajeev Suri pentru publicația Manager Magazin din Germania.

Când acesta a fost întrebat despre revenirea pe piața telefoanelor, Suri a spus

… compania caută partenerii potriviți. Microsoft dezvoltă telefoane mobile. Noi am putea să le creem iar apoi să facem numele de brand disponibil licenței.

Declarația acestuia indică faptul că Nokia nu se va întoarce chiar la crearea propriilor telefoane dar, în schimb, le va dezvolta si le va oferi unei terțe părți pentru a le produce. Totul seamănă cu situația anterioară pe care Nokia a avut-o cu tableta bazată pe Android N1 – compania a prezentat-o la finalul anului 2014 într-un parteneriat cu Foxconn.

Nokia nu are voie să producă telefoane până la finalul anului 2016 datorită înțelegerii contractuale pe care o are cu Microsoft ca urmare a vânzării diviziei Nokia Devices către companie. Dacă Nokia nu intenționează să reintre pe piața telefoanelor până la finalul anului 2016, compania ar putea lucra deja la noi modele în spatele ușilor închise.

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus