Cu siguranță avem cu toții un astfel de utilitar instalat pe sistem, fie că folosim un sistem de operare Windows sau unul bazat pe Linux. Nomacs se încadrează în categoria utilitarelor ce permit vizualizarea imaginilor, în diferite formate dar poate fi adăugat fără probleme prea mari și în categoria aplicațiilor de editare foto sau Batch Processing.

Nomacs este cross-platform, cel puțin între două tipuri de sisteme de operare: Windows și Linux așa că poate ajunge să fie iubit de mulți utilizatorii și, mai mult decât atât, este un program gratuit, fără vreun tip de reclame afișate.

Vizualizarea imaginilor

Aceasta este funcția inițială oferită de acest utilitar. Vă pot spune că programul oferă suport pentru o multitudine de formate, inclusiv cele de tip RAW și SVG, așa că la acest capitol nu cred că vor exista probleme.

Puteți deschide fie o singură imagine, fie doriți un slideshow al unui director salvat pe spațiul de stocare intern sau puteți salva cu ușurință eventualele modificări aduse unei imagini. Modurile de vizualizare se pot potrivi oricărui gust: normală, frameless sau fullscreen.

Editarea imaginilor

Funcțiile de editare/modificare sunt la îndemâna oricui dorește să modifice anumiți parametrii sau să decupeze, redimensioneze sau ajusteze tentele de culoare ale unei imagini.

Printre funcțiile de editare putem aminti de: rotirea imaginilor, decuparea, redimensionarea, ajustarea automată a culorilor, aplicarea inversă a culorilor, conversia în imagine alb și negru sau normalizarea. Nomacs permite utilizatorului și editarea luminozității, contrastului, saturației, expunere și gama sau hue.

Chiar dacă sunteți mulțumiți de aplicația de vizualizarea a imaginilor implicită oferită de sistemul de operare, utilizarea Nomacs nu vă va încurca absolut deloc, chiar din contră, vă va ajuta la diferite task-uri oferindu-vă o experiență plăcută de utilizare mulțumită funcțiilor sale ce sunt întotdeauna la îndemână și intuitive.

Consider că acest tip de program este util oricărui fotograf, designer sau administrator web prin prisma simplității și a funcțiilor oferite. Nu este un program de editare foto profesional dar este unul ce se va dovedi un partener demn de luat în calcul.

Cred că am spus destul de multe. Dacă sunteți curioși, puteți vizita site-ul oficial nomacs.org.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Un comentariu

  1. Avatar of Andreea95
    Andreea95 on

    Pentru Windows cred ca BatchPhoto e o varianta mai ok de editare a imaginilor in masa. Poti sa faci foarte multe operatii, de la redimensionare si adaugare de watermark pana la ajustarea contrastului si a luminozitatii.
    Cred ca merita incercat, mai ales ca e un program romanesc.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.