Olympus a prezentat o noua camera foto din categoria dispozitivelor optice cu un zoom mare, o categorie ce ofera ce un smartphone nu poate. Noul aparat foto Stylus SP-100 este de tipul DSLR point-and-shot ce ofera un zoom optic de 50x 24-1200mm cu o optiune dot-sight ce permite urmarirea subiectilor in miscare (asemanator unui sistem de ochire al unei arme).

Olympus SP-100 are un senzor foto CMOS de 16MP si foloseste procesorul de imagine TruePic VII. Camera foto foloseste optiuni de vizualizare-cautare (in peste 920000 de puncte) alaturi de tehnologia dot-sight (Eagle’s Eye) ce lucreaza impreuna cu EVF. Tehnologia dot-sight ajuta fotograful sa pastreze subiectul in obiectiv oferind un unghi mare de vizualizare a scenei pe oglinzile sale semitrasparente.

sp100ee_back_flash_open-970x646-c

Ecranul dot-sight ramane inchis, pentru portabilitate, si se activeaza imediat pentru urmarirea cu usurinta a oricarui subiect fara a fi nevoie ajustarea zoom-ului, aparatul nu va pierde nici o fotografie prin retractarea obiectivului. Olympus a creat cu atentie locatia senzorului EVF si forma ecranului acestuia pentru un contact minim intre fotograf si aparatul foto.

Aditional la lentilele stabilizatoare de imagine cu o functie Super Macro de 1cm (chiar si la un zoom intreg de 50x), camera are un buton ce limiteaza functia focus, aceasta va permite focusul doar in raza in care este setata. The dot-sight stows away for portability and pops up immediately to easily track any subject are si alte optiuni avansate ca AF lock, manual focus si moduri de fotografiere PASM.

Noua camera foto nu are conectivitate WiFi dar suporta cardurile de memorie SD Toshiba FlashAir WiFi. Pretul camerei foto Olympus SP-100 este de 400 de dolari.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.