Google achizitioneaza dezvoltatorul de inteligenta artificiala DeepMind

Google continua sa creasca cu cate o companie pe rand, de curand, gigantul internetului a cumparat compania DeepMind si a confirmat tranzactia cu site-ul de tehnologie ReCode (Google a refuzat sa dezvaluie preturile celor doua tranzactii). Potrivit ReCode, Google a platit companiei Londoneze DeepMind suma de 400 de milioane de dolari.

DeepMind a fost fondata in 2011 de un designer de jocuri pentru PC si de neurologul Demis Hassabis alaturi de Shane Legg si Mustafa Suleyman. Scopul companiei a fost sa combine “cele mai bune tehnici tehnologice de invatare si sisteme nourostiintifice pentru crearea unor algoritmi generali de invatare.

Din pacate, informatiile despre DeepMind si despre proiectele sale sunt cufundate in secrete iar Google a refuzat sa ofere orice informatie despre planurile proiectelor companiei ce includ aplicatii pentru simulari, e-commerce si jocuri.

Achizitionarea DeepMind vine dupa cateva saptamani dupa ce Google a obtinut Nest Labs, o companie ce dezvolta termostate si alarme de incendiu conectate ;a internet, pentru 3.2 miliarde de dolari iar dupa aceasta achizitie a urmat cumpararea unor companii implicate cu robotica, de exemplu Boston Dynamics.

Ce isi doreste Google? Crearea unei armate de roboti?

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus