Samsung vinde deja ceasuri inteligente si camere foto ce ruleaza software bazat pe sistemul de operare Linux Tizen OS. Compania planuieste sa lanseze telefoane cu Tizen OS in curand iar vara trecuta, Samsung a oferit dezvoltatorilor uneltele de dezvoltare pentru crearea de aplicatii pentru televizoarele inteligente ce ruleaza Tizen.

Samsung a anuntat in mod oficial ca va lansa primul televizor inteligent cu Tizen OS anul viitor dar, defapt, toate televizoarele pe care compania la va lansa anul viitor vor rula noul sistem de operare.

Samsung nu este singura companie ce dezvolta software special pentru a permite streaming video pe internet si ruleaza terte-aplicatii pe televizoarele inteligente. Televizoarele inteligente de la LG ruleaza sistemul de operare webOS iar ambele companii incearca sa faca fata competitiei produselor Apple TV, Amazon Fire TV sau Roku, cel putin in SUA, in Europa, aceste servicii nu sunt la fel de populare.

Conform Samsung, Tizen va include cateva functii speciale ca suport pentru serviciul cloud de gaming Sony PlayStation Now, Samsung Sports Live, Milk video dar si pentru jocuri video.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.