Free cookie consent management tool by TermsFeed

Se pare ca ecranul Retina al celor de la Apple va avea de acum un concurent, deoarece compania Samsung va expune la evenimentul Display Week, care are loc in Vancouver, un ecran de laptop cu o rezolutie de 3200×1800, rezolutie mai mare decat a generatiei acutale de ecrane Retina.

Ecranul WQXGA LCD al celor de la Samsung este creat pentru un laptop de 13,3 inci, are o rezolutie de 3200×1800, 16:9 raportul de aspect si 276 de pixeli/1 inci. Conform celor de la Samsung, nu trebuie sa ne facem griji in privinta consumului de energie, compania promitand un consum de pana la 30% mai mic fata de actualele ecrane, lucru obtinut prin adaugarea unor circuite si imbunatatirea LED BLU-ului.

In cadrul aceluiasi eveniment, cei de la Sharp vor expune un ecran QHD de 15,6 inci. Cu aceeasi rezolutie, display-ul de 15,6 inci dispune de tehnologia IGZO (indiu galiu oxid de zinc) care aduce imbunatatiri traditionalelor ecrane LCD.

Deoarece tehnologia IGZO foloseste parti componente mult mai subtiri decat ercanele traditionale LCD, ercanele bazate pe aceasta tehnologiei sunt mult mai subtiri. Nu numai ca aceasta tehnologie permite crearea unor ecrane subtiri, dar, de asemenea, foloseste cu pana la 54% mai putina energie decat un LCD, neavand nevoie de prea multe LED-uri pentru o mai buna luminozitate. Un al avantaj al acestei noi tehnologii este urmatorul: cantitatea de caldura disipata de un ecran IGZO este mult mai redusa.

Productia ecranelor IGZO va incepe in luna iunie, dupa cum au anuntat cei de la Sharp. Compania japoneza va produce ecrane cu rezolutia de 3200×1800 pentru laptop-uri de 14 si 15,6 inci. In schimb, compania Samsung inca nu a auntat o data la care va incepe productia ecranului WQXGA.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.