Ce este asta? Se pare ca Microsoft s-a hotarat in sfarsit sa aduca suport pentru videoclipurile WebGL in Internet Explorer 11. Un nou videoclip postat pe Vineo de pe Internet Explorer infatiseaza un browser „tanar” ce primeste de la „browser-ul tata” o punguta plina de HTML5. Tatal spune: „Ce urmeaza? WebGL?„.

Acest scurt teaser ne sugereaza ca IE11 va oferi suport pentru WebGL ce da browserelor capabilitatea de a reda grafica 3D. WebGL se bazeaza pe un API JavaScript compatibil cu alte standarde web. Microsoft a ezitat recent ca nu a fost disponibil pana acum datorita ingrijorarilor de securitate dar acest video ne sugereaza ca s-a „jucat” cu WebGL.

Internet Explorer este momentan singurul browser major ce nu suporta WebGL – Firefox, Opera, Chrome si Safari suporta, acest lucru ii ajuta pe dezvoltatori sa creeze aplicatii ce pot fi rulate in orice browser. Chiar si noua versiune Google Maps se bazeaza pe WebGL alaturi de multe alte jocuri ce ruleaza in browser.

The Verge crede ca IE11 va include WebGL si va fi lansat ca o parte masiva a updateului Windows 8.1 ce se presupune ca va fi disponibila in luna Iunie la conferinta dezvoltatorilor Microsoft.

Cunoscut original ca Windows Blue, actualizarea Windows 8 se asteapta sa repare multe din greselile din sistemul de operare inclusiv lipsa butonului „Windows Start” si oferind utilizatorilor posibilitatea de a boota direct in desktop.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Un comentariu

  1. Avatar of Iftime Alexandru
    Iftime Alexandru on

    Nu isi are rostul, numarul de utilizatori IE este in mare scadere. Conform statisticilor oferite anul trecut de o publicatie de tehnologie, multi utilizatori folosesc IE deoarece vine la pachet cu orice sistem de operare Windows.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.