Free cookie consent management tool by TermsFeed

Va prezentam un ghid si o colectie de aplicatii ce va vor ajuta sa descarcati un videoclip de pe YouTube (sau alt site video), sa salvati fisierele descarcate in formate FLV, MP4, MP3 sau alt format dorit. Gasim o multime de aplicatii ce ne ajuta sa descarcam videoclipuri sau fisierele audio ale acestora – de la add-onuri pentru browser-e pana la aplicatii ce ne ofera posibilitatea descarcarii fie ca proprietarul a facut continutul disponibile pentru descarcare sau nu.

NOTA: Termenii legali pentru descarcare de continut video de pe YouTube
Este legal in general sa impartasim sau sa implementam videoclipuri YouTube pe internet dar descarcarea acestora pentru uz personal sau pentru disponibilitatea offline este o alta poveste. Descarcarea videoclipurilor utilizand aplicatii externe, lipsind butoane oficiale de download sau linkuri similare, reprezinta o incalcare a termenilor si conditiilor YouTube si drepturile de autor ale detinatorului legal. Continuati pe riscul propriu.
Termenii legali: youtube.com

Clip Converter (Bazata pe web/Windows/Mac OS X/Gratuit)

clipconverter

Clip Converter a iesit oficial din versiunea beta, reprezinta o solutie usoara si simpla pentru toate necesitatile descarcarii de pe YouTube. Versiunea bazata in totalitate pe web este complet gratuita, nu necesita aplicatii aditionale si poate descarca rapid videoclipuri de pe YouTube, Dailymotion, IMDB, Metacafe, Myspace si multe altele. Aplicatia ofera suport pentru toate formatele standard -de la MP3 la WMV – si include chiar si optiunea de editare a tagurilor ID3.

In plus, are si un add-on pentru Chrome, Firefox, Safari si chiar Opera dar si o versiune desktop pentru mai multe sisteme de operare. Reclamele sunt prezente, putine, indiferent de platforma facand ca aceasta aplicatie sa fie cat mai putin invaziva si o unealta foarte buna pentru a descarca videoclipuri de pe YouTube.

Pagina oficiala: clipconverter.cc
VDownloader (Windows/Gratuit)

vdownloader

Fiind unul dintre produsele din topuri in anii 2000, VDownloader si-a facut un debut mai mare in 2007. Interfata sa poate fi coplesitoare la prima vedere dar este destul de usor sa navigati dupa ce va obisnuiti cu aceasta. Ca TubeBox, aplicatia ofera un motor de cautare util ce va permite sa cautati instant pe YouTube, Dailymotion si Yahoo Video dar si in liste de redare, utilizatori si propriile librarii. Formatul de salvare poate fi de „Calitate inalta” si „Fisier de dimensiune redusa” sau ca alte fisiere ce pot fi redate pe iPad si Nokia N800.

Aplicatia monitorizeaza si clipboardul, facand Paste automat al linkului videoclipului si include abilitatea de a lipi clipuri multiple in unul singur pentru playback. Alte facilitati, ca DVD burner inclus in browser, ofera utilizatorilor mai avansati mai multe motive pentru a folosi aceasta aplicatie gratuita.

Pagina oficiala: vdownloader.com
FSS Video Downloader (Windows/Gratuit)

fss video downloader

Lipsa de facilitati inseamna adesea o aplicatie usoara si FSS Video Downloader nu este o exceptie. Aplicatia ofera facilitati de baza, este echipata cu o sinura casuta de text unde puteti introduce URL-ul unui videoclip ca Google Video, Facebook si YouTube inainte de a alege destinatia si apasarea butonului „Download”. Formnatul fisierului variaza de la video la video bazat pe disponibilitatea dar formate comune ca MP4, FLV si 3gp sunt disponibile. Nu are optiuni aditionale – nici macar optiunea de redenumire a fisierului – dar aplicatia isi face treaba cu un design minimalistic si fara nici o reclama.

Pagina oficiala: freesmartsoft.com
aTube Catcher (Windows/Gratuit)

atube-catcher

Aceasta aplicatie sclipeste alaturi de arsenalul de doanloader-e din multe motive. Pentru inceput, aplicatia va permite sa descarcati videoclipuri de pe YouTube, Comedy Central, Dailymotion, Google si multe alte site-uri cu usurinta. In al doilea rand, videoclipurile pot fi convertite direct in mai mult de 30 de formate, de la WAV la MP3, totul din interiorul aplicatiei. Aplicatia va ofera si multe alte optiuni integrate incluzand inregistrarea de voce, DVD/Blu-ray burner, stream catcher si screen recorder.

ATube Catcher este ocazional o aplicatie greoaie si interfata ar putea fi putin imbunatatita – arata ca un program Windows cin 1998 – dar nu lasam aparentele sa interfereze cu facilitatile.

Pagina oficiala: atube.me

Easy YouTube Video Downloader (Bazat pe web/Gratuit)

easy-youtube-video-downloader-2

O extensie pentru Mozilla Firefox este o optiune rapida cand vine vorba de un add-on pentru descarcarea videoclipurilor direct din browser. Google Chrome si Safari ofera amabele extensii alternative, Easy YouTube Downloader este cea mai integrata si mai buna varianta. Viteza de download si conversie este foarte buna si optiune de a descarca videoclipuri la rezolutii fullHD 1080p este buna – fara sa mentionam ca extensia merge direct din pagian YouTube fara utilizarea de resurse externe sau sa va redirectioneze catre un alt site.

Odata instalata, puteti face click pe butonul „Download” plasat sub fiecare videoclip si sa selectati formatul fisierului din meniul contextual afisat. De tinut minte este ca formatul de fisier difera in functie de fiecare videoclip in parte dar sunt cateva formate similare de unde puteti alege ca MP4 sau FLV.

Pagina oficiala: addons.mozilla.org

Alternative:

  • Chrome: chromeextensions.org
  • Safari: safariaddons.com
Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

4 comentarii

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.