Qualcomm a anuntat noul modem LTE dezvoltat si este unul destul de impresionant. Odata ce ne apropiem de o noua era a internetului, Qualcomm va oferi telefoanelor capacitatea si tehnologia de a avea viteze de descarcare de pana la 450Mbps multumita modelului Gobi din categoria a 10-a. Asta inseamna ca noul modem este de 1,5 ori mai rapid fata de un modem LTE din categoria 6 care permite o viteza maxima de 300Mbps.

Modemul ofera suport pentru downlink 3 CA pe 60MHz si uplink 2x CA oe 40MHz si o viteza maxima de upload de pana la 100Mbps. Qualcomm ofera suport si pentru DC-HSPDA, EVDO, CDMA 1x, GSM si TD-SCDMA dar si pentru majoritatea combinatiilor de radiofrecventa disponibile alaturi de LTE, VoLTE si LTE Dual SIM.

Noul modem din categoria 10 este mai mic cu 30% multumita procesului de fabricatie de 20nm. Comapnia nu a anuntat data de disponibilitate a modemului dar se pare ca va fi undeva anul viitor.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Un comentariu

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.