Lenovo a reusit mereu sa iasa in evidenta cu produsele sale, este una din putinele companii ce a avut cresteri in vanzari intr-o piata in scadere. Compania a actualizat recent linia de produse ThinkPad cu X1 Carbon. Noul dispozitiv are o grosime de doar 1.73cm si o greutate de 1.27Kg. Alaturi de specificatiile fizice, dispozitivul foloseste un procesor Intel Haswell ce promite o durata de viata a bateriei cu peste 70% mai mare (pana la 9 ore).

Noul ultrabook foloseste grafica Intel, 4GB memorie RAM si spatiu de stocare SSD de 128GB (extensibil pana la 512GB). Notebook-ul are un numar limitat de porturi: HDMI si Ethernet iar ecranele pot fi configurate intre TN 1600x900px si un display de 14 inch ce ruleaza o rezolutie de 2560x1440px IPS cu touchscreen.

O schimbare majora adusa noului dispozitiv este tastatura sa fizica. In locul tastelor functionale este amplasata o banda capacitiva ce ofera patru seturi diferite de control, in functie de aplicatia utilizata. Au mai fost adaugate controale vocale si control prin gesturi ce va permite utilizatorilor sa tina prezentari intr-un mod mai usor. Chiar si asa, pretul noului ultrabook nu s-a schimbat, acesta incepe de la 1299$ si va fi disponibila pentru cumparare din aceasta luna.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.