Astazi a inceput mult asteptatul eveniment Google I/O ce ne aduce vesti foarte interesante. Aici regasiti un timeline cu cele mai interesante anunturi facute de companie.

Baterie mai durabila multumita functiei „doze”

Bateria dispozitivelor ce vor rula nol sistem de operare Android M va fi de doua ori mai durabila multumita noii functii „doze„. Explicatia functiei ar putea fi: o stare a sistemului ce va pune in steptare dispozitivul si aplicatiile ce ruleaza in fundal in starea „aproape inchise” atunci cand dispozitivul nu este folosit. Noua tactica a sistemului va fi capabila sa ofere dispozitivului mai multa energie.

Bateria este mai durabila dar totul are vine cu un sacrificiu: aplicatiile nu se vor actualiza in aceasta stare dar acesta este un pret mic de platit pentru o durata de viata dubla a bateriei.

Google lanseaza aplicatia ‘Expeditions’

Google se axeaza pe realitatea virtuala incercand sa aduca lumea virtuala mai aproape de utilizatori. Aplicatia Expeditions pentru excursiile virtuale se axeaza pe oferirea studentilor abilitatea de a calatorii in locuri noi in care nu ar putea calatori in lumea reala.

Expeditiile vin cu un chit pentru a oferi tot ce este necesar pentru o calatorie sincronizata incluzand software pentru conducatorul excursiei alaturi de suportul hardware atat pentru studenti cat si pentru profesori.

Harti offline

Google Maps pentru Android permite deja descarcarea hartilor pentru o vizualizare ulterioara, chiar daca nu aveti o conexiune la internet. In acest an, compania planuieste sa ofere o actualizare la aplicatia Harti ce va permite descarcarea unei harti pentru o regiune anume si cautarea unei locatii alaturi de asistenta vocala fara o conexiune la internet.

Pe langa cautare si directii de navigare, noua versiune a hartilor offline va avea suport pentru cautari cu auto sugestie oferind detalii despre locatia cautata alaturi de numar de telefon si pareri.

Separarea Google Photos de Google+

Mult asteptatul serviciu de imagini al Google, Google Photos, a fost anuntat in mod oficial. Utilizatorii pot face backup imaginilor la rezolutie inalta dar si clipurilor video – pana la o rezolutie de 16MP si rezolutie FullHD pentru clipurile video – folosind serviciul de cloud al companiei. Serviciul va disponibil pe Android si iOS iar utilizatorii web pot incepe sa utilizeze serviciul incepand de astazi.

Serviciul gratuit de cloud oferit de Google ofera spatiu de stocare de pana la 15GB utilizatorilor.

Google Brillo pentru IoT

Android a fost un succes fenomenal pentru telefoane si tablete. Anul trecut a fost prezentat Android Wear, sistemul de operare pentru ceasurile inteligente, destul de mic dar cu o putere destul de mare.

Astazi, Google a anuntat Brillo in cadrul I/O 2015, un sistem de operare bazat pe Android dezvoltat pentru Internet of Things (IoT). Brillo va avea suport pentru WiFi, Bluetooth alaturi de alte functii integrate in sistemul de baza Android. Mai important, Google a prezentat un nou limbaj pentru toate dispozitivele IoT – de la microunde la tablete Android – iar acesta a fost denumit Wave.

Google Now la atingere

Pe langa celelalte noutati, Google a anuntat „Now on Tap”, o actualizare ce permite integrarea Google Search in Android M aducand informatii conextuale la degete atunci cand este nevoie de ele. Inima „Now on Tap” este oferirea informatiilor la nevoie asa ca nu este nevoie sa parasiti ceea ce faceti pentru a avea accesul la informatii.

Ca parte a lansarea Android M, utilizatorii vor fi capabili sa ceara asistenta tehnoca companiei indiferent de ceea ce fac.

Cardboard si iOS

In lume s-au vandut peste 1 milion de unitati Google Cardboard, potrivit lui Clay Bavor si vor fi si mai multe: aplicatiile pentru ochelarii de realitate virtuala Google Cardboard vor ajunge pe iPhone. Alaturi de lansarea, vor fi produse noi unitati Cardboard capabile sa fie folosite impreuna cu phabletul iPhone 6 Plus.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.