Epson si Evena Medical au prezentat anul acesta ochelarii inteligenti care permit asistentelor medicale sa vada vasele de sange ale pacientilor.

Cele doua companii afirma ca aceasta tehnologie din spatele ochelarilor Eyes-On Glasses System fac chiar si acele vase de sange greu de gasit accesibile pentru interventiile intravenoase.

Eyes-On Glasses System are la baza tehnologia Android Moverio Smart Galsses a celor de la Epson, tehnologie lansata la inceputul acestui an si care permite utilizatorilor sa interactioneze cu aplicatii si jocurii.

Evena Medical, un producator de imagini de inalta definitie pentru acces venos precis, a declarat ca noii ochelari incorporeaza imagistica multi-spectrala 3D si conectivitatea wireless.

Ochelarii functioneaza utilizand iluminatarea multi-spectrala pentru a vedea venele de sub piele si doua aparate foto digitale, care transmit imagini wireless prin Bluetooth, Wi-Fi sau conexiune 3G. Memoria interna de stocare a datelor permite documentarea unei proceduri, inclusiv clipuri video si fotografii. Capacitatea de telemedicina permite distribuirea imaginilor la distanta si conectarea chiar si la inregistrarile medicale electronice ale spitalului pentru documentare automata.

Ochelarii folosesc lumina apropiata spectrului infrarosu pentru a evidentia hemoglobina dezoxigenata din venele pacientului si pentru a capta imaginile cu doua camere stereoscopice. Camerele proiecteaza apoi imaginile venoase pe ecranele de sticla. „Astfel putem imagina un camp mare de vizualizare pentru vene periferice„, a declarat David Yeh, vice-presedinte executiv de vanzari la Evena Medical. „Acest lucru este util pentru a localiza vene adecvate pentru accesul intravenos …. Un ac, o asistenta medicala, intr-un minut.

Ochelari, care au difuzoare duale incorporate pentru conferinte video, sunt conectati la o sursa de alimentare si la un calculator.

„Studiile au aratat ca pana la 40% din perfuziile intravenoase necesita incercari repetate pentru a localiza si a accesa o vena, ceea ce nu numai ca inseamna timp pretios piedut, dar, de asemenea, intarzie terapia si provoaca disconfort si nemultumire pacientului”, a declarat CEO-ul Evena Medical, Frank Ball. „Cu ochelarii Eyes-On de la Evena, asistentele medicale pot localiza rapid si usor si acceseza cele mai bune venele pentru fiecare pacient – chiar si in medii clinice dificile, cum ar fi unitatile de pediatrie sau neonatale.”

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

6 comentarii

  1. Avatar of LAZAR FLORI LILIANA
    LAZAR FLORI LILIANA on

    Buna Ziua as vrea sa stiu cat costa acesti ochelari pt vizualizarea venelor…si de unde se pot comanda…se vad si venele adulților? Si cele epicraniene ale bebelusilor? Multumesc

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.