Comitetul Parlamentului European pentru libertatile civile a votat Luni pentru permiterea crearea profilelor folosind pseudonime dar grupurile pentru drepturile digitale spun ca securitatea pentru protejarea datelor nu sunt suficiente. Votul comitetului s-a bazat pe amendamentele catre E.U. Data Protection Regulation.

Artciolul 20 al proiectului de lege sustine: „Profilarea bazata pe pseudonime are ca prezumtie ca nu afecteaza interesele, drepturile si libertatile subiectului„. Pseudonimele snt definite in proiectul de lege ca „date personale ce nu pot fi atribuite unei persoane specifice fara utilizarea unor informatii aditionale.

Proiectul de lege include si cateva precautii impotriva scenariilor mai grave. De exemplu, informatii aditionale ce pot fi folosite pentru identificarea persoanelor din pseudonime vor fi pastrate separat de datele folosite in pseudonime.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.