Google flutura iarasi steagul sau pentru libertatea internetului, compania lanseaza o noua suita software anti-hacker ce are ca scop sa protejeze drepturile omului si siteurile dedicate alegerilor electorale din regiunile vulnerabile.

Noul program lansat de Google este denumit Project Shield (ca si denumirea unui program TV renumit sau ca si controllerul de jocuri) si are rolul de a proteja siteurile de atacurile informatice Distributed Denial of Service (DDoS). Project Shield combina propriile tehnologii folosite de Google si serviciul Page Speed, o unealta creata pentru dezvoltatori pentru a-si face paginile web mai rapide.

Traficul catre siteurile participante va fi redirectionat prin infrastructura Google, asa ca daca atacul este destul de mare pentru a dobora toate siteurile ce folosesc Page Speed Service, cu siguranta nu va dobora siteurile cu Project Shield. Siteurile trebuie sa inscrie pentru acest serviciu, momentan.
 
Infrastructura Google este destul de robusta si sigura, nici un site nu este in siguranta perfecta fata de atacurile DDoS. Hackeri se pregatesc pentru atacuri si, pe baza precedentului, se perfectioneaza de la atac la atac. Google avertizeaza participantii in aceasta masura. Compania mentioneaza ca am putea plati pentru serviciul Project Shield, care este gratuit momentan. Google a declarat: „speram ca vom oferi acest serviciu companiilor de caritate sau organizatiilor non-profit la un pret scazut sau fara nici un cost in viitor.„.

Timpul ne va spune daca Project Shield este un serviciu public legitim sau inca un efort de marketing. Cel putin momentan face eforturile hackerilor mai mari. Chiar daca atacurile informatice DDoS nu reprezinta cele mai grave atacuri din lume, acestea sunt destul de enervante si cauzeaza probleme. Beneficiati si voi, detinatorii de siteuri si servicii online, cat timp dureaza si este gratuit.

 

Pagina oficiala: Project Shield

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.