Free cookie consent management tool by TermsFeed

Peste 10.000 de dolari îşi aşteaptă câştigătorii în cadrul unui turneu esports pe care PGL îl organizează în această primăvară, special pentru jucătorii români de Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), Dota 2 și League of Legends (LoL).

Divizia PGL, cel mai nou campionat de sport electronic dedicat exclusiv echipelor românești de LoL, Dota 2 și CS:GO, vine în sprijinul gamerilor care vor să-și construiască o carieră în esports.

„Brandul și echipa formată în jurul PGL s-au născut din dorința de a vedea performanțe în domeniul sporturilor electronice în România. Divizia PGL este cel mai nou și mai important proiect al nostru dedicat în exclusivitate gamerilor români, fără de care PGL nu ar fi ajuns brandul internațional care este astăzi”, a declarat Silviu Stroie, CEO PGL.

Structura campionatului cuprinde două divizii: A și B. În urma unor tururi de calificări pentru fiecare din cele trei jocuri (CS:GO, Dota 2 și LoL), se vor desprinde câte șase echipe, reprezentând Divizia A.

După stabilirea celor şase echipe pentru fiecare joc, partidele se vor desfăşura în sistem fiecare cu fiecare. În această etapă, meciurile au o miză de 100 de dolari, astfel încât jucătorii vor avea o motivație în plus să se lupte pentru primele locuri din turneu.

În Divizia B se vor confrunta echipele care nu au avut ocazia să se califice în A, miza fiind promovarea în sezonul următor în Divizia A.

Divizia PGL va culmina cu un eveniment LAN, pe 23-24 aprilie 2016, în noile studiouri PGL din București, unde vor avea loc cele trei finale cu premii de 2.000 USD pentru locul I și 1.000 USD pentru locul II la fiecare dintre cele 3 jocuri ale turneului (CS:GO, Dota 2, LoL).

Unii dintre cei mai cunoscuți comentatori de CS:GO, LoL și Dota 2 din România vor fi din nou în spatele pupitrelor pentru a vă prezenta toată acțiunea, strategiile echipelor, dar și informații interesante din culise: Adrian “Shadow” Belciug, Sebastian “Serano” Hudișteanu, Sebastian “TataStrumf” Honciuc, Robert “WildCat” Cristea, Cristian “Ppasarel” Bănăseanu, Mihai “DarkMickey” Popa și invitații lor.

„Acesta este un proiect de suflet. De când m-am angajat la PGL am vrut să ajungem să putem face exact ce facem acum. Să existe un un campionat unde jucătorii români să poată juca cu regularitate. Una este să joci într-un concurs o dată la câțiva ani și alta e când faci un campionat care își păstrează valoarea”, a declarat Cristian “Ppasarel” Bănăseanu, project manager Divizia PGL.

Pentru a participa în Divizia PGL, concurenții trebuie să aibă cetățenie română și minim 14 ani (să dețină carte de identitate). Înscrierile se vor face online, pe site-ul pgl.ro. Nu se percepe nicio taxă de participare. Detalii suplimentare legate de calificări și regulament vor fi publicate în cursul zilelor următoare pe www.pgl.ro.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.