Free cookie consent management tool by TermsFeed

O companie cunoscuta sub numele de QUO a lansat recent o campanie denumita Kickstarter pentru a ajuta suportul monetar pentru crearea unor placi de baza construite pentru rularea oricarui sistem de operare foarte rapid – incluzand Mac OS X. Acest lucru este posibil multumita unui firmaware personalizat ce poate incarca orice sistem de operare in mai putin de 10 secunde.

projectQ motherboard back

Z77MX-QUO-AOS, cunoscuta si sub numele de projectQ, a fost creata de Gigabyte SUA ca un proiect exclusiv OEM. Placa de baza are dimensiunea MicroATX si include mai multe conectori I/O: Firewire 400 si 800, Thunderbolt, DVI, HDMI, USB 3.0, USB 2.0 si Intel LAN.

projectQ motherboard

Compania a spus ca a perfectionat placa de baza si a testat BIOS / UEFI cu dezvoltatori din China, Anglia, Romania si SUA. Echipa planuieste sa continue suportul pentru BIOS/UEFI dupa lansare si va oferi o garantie de 3 ani.

Aceasta placa de baza este construita pentru a suporta procesoare cu chipsetul Intel Z77 pentru Ivy Brigde dar daca nu sunteti interesat in a va construi propriul sistem, QUO va avea grija si de asta. Compania va oferi si cateva modele in editie limitata complete cu carcase personalizate (cel putin una este bazata pe designul SilverStone) cu preturi incepand de la 1.199 de dolari si poate ajunge pana la 2.500 de dolari pentru un sistem porformant.

Un avans de 219 de dolari va va garanta ca ve-ti fi printre primii posesori ai acestei noi placi de baza. 90 de doritori au oferit sume in avans ajungandu-se la o suma stransa de peste 26.000 de dolari si mai sunt necesari 87.000 de dolari pentru ca placa de baza sa intre in productie.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.