Free cookie consent management tool by TermsFeed

La începutul anului 2020, Amazon a anunțat un nou sistem de plată revoluționar în magazinele sale Go iar acum este implementat deja în doua magazine Amazon Go din Seattle, Washington. Spre deosebire de plata contactless cu cardul de credit sau de tranzacția prin intermediul unui ceas inteligent sau smartphone, aceasta funcționează prin scanarea palmei mâinii. Astfel, acest mijloc de plată surprinzător și inovator permite utilizarea palmei mâinii pentru a realiza o achiziție. Această tehnologie se bazează pe un sistem de camere plasate în apropierea ieșirii din magazin. Când clientul este gata să plece, trebuie doar să pună mâna deasupra acestuia pentru a finaliza achiziția și a primi o chitanță în contul lor Amazon. Deși acest nou sistem poate ridica unele probleme de confidențialitate în rândul clienților, este fără îndoială o modalitate inovatoare de a simplifica experiența de realizare a cumpărăturilor.

Plata cu scanarea palmei

Acum, sistemul este disponibil în prezent în două magazine Amazon Go din Seattle, folosește senzori și camere și îi taxează automat pe clienți pentru cumpărăturile lor. Compania a anunțat acum că va instala același sistem în peste 60 de magazine Whole Foods din California. Această mișcare va face probabil ca tehnologia fără case de marcat a Amazon să fie disponibilă pe scară mult mai largă și va contribui la accelerarea adoptării acesteia de către alți comercianți cu amănuntul.

Pentru a-și crea un cont, clienții trebuie mai întâi să se înregistreze la un chioșc dedicat, folosind cardul de plată și numărul de telefon. După ce înregistrarea este finalizată, aceștia pot începe să folosească serviciul Amazon One pentru a plăti articole în magazinele care au implementat acest sistem. Întregul proces este rapid și ușor și oferă o modalitate convenabilă de a plăti cumpărăturile fără a fi nevoiți să umblați după bani sau un card de credit. În plus, cu ajutorul bazei de date cu informații despre clienți a Amazon, compania va putea urmări cu o ușurință mult mai ridicată istoricul achizițiilor acestora și va putea oferi recomandări personalizate pentru achiziții.

Ce se va întâmpla cu datele personale?

În ceea ce privește partea cu datele personale, Amazon promite că ia o serie de măsuri pentru a se asigura că informațiile clienților săi sunt în siguranță. În special, aceștia au grijă să precizeze că imaginile înregistrate de terminalele Amazon One ale palmelor clienților nu sunt stocate local. În schimb, aceste imagini sunt criptate și trimise către un server cloud dedicat Amazon One. Aici, o semnătură biometrică identificabilă este generată din palma utilizatorului. Acest lucru înseamnă că, chiar dacă cineva ar intra în sistem, nu ar putea avea acces la nicio informație de identificare personală. În plus, în cazul în care un utilizator nu mai dorește să utilizeze serviciul, acesta își poate șterge datele în orice moment, de la un terminal Amazon One sau direct de pe internet, lucru care le oferă clienților liniștea de a ști că informațiile lor sunt în siguranță.

Un potențial obstacol pentru Amazon, în această privință, este nevoia de a convinge clienții și legislatorii că riscurile de confidențialitate asociate cu furnizarea datelor biometrice merită confortul suplimentar pentru realizarea plății prin această metodă. Cu toate acestea, în ciuda conștientizării tot mai mari a problemelor legate de confidențialitatea datelor și a suspiciunii tot mai mari față de motivațiile celor mai mari companii de tehnologie din lume, multe persoane au dovedit de fiecare dată că sunt dispuși să facă sacrificii în numele confortului.

Pe măsură ce consumatorii devin din ce în ce mai confortabili cu ideea de a folosi date biometrice pentru autentificare, este probabil că Amazon va reuși mai ușor să îi convingă pe utilizatori să-și scaneze palma pentru a genera o semnătură biometrică identificabilă. În cele din urmă, însă, va depinde de Amazon să dovedească faptul că utilizarea datelor biometrice, pe această cale, este demnă de încredere și că beneficiile depășesc riscurile.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.