Free cookie consent management tool by TermsFeed

Bucurestiul se alatura numarului tot mai mare de orase europene moderne in care sunt disponibile serviciile de ridesharing ale Uber

Uber lanseaza astazi in Romania uberX, primul sau program de ridesharing la nivel local. Odata cu introducerea uberX, Bucurestiul intra in randul oraselor din regiune care ofera servicii inteligente de transport. Dupa succesul sau in multe alte orase europene, Uber este incantat sa inaugureze etapa pilot a platformei sale de ridesharing in Bucuresti, oferindu-le atat pasagerilor, cat si soferilor din oras un nou mod de a calatori.

Proiectul pilot uberX in Romania

Platforma inovatoare Uber conecteaza in timp real soferii cu pasagerii, prin simpla atingere a unui buton. Indiferent daca este folosit in interes de serviciu sau doar pentru a iesi cu prietenii in oras, uberX reprezinta o varianta accesibila, sigura si de incredere prin care oamenii se pot deplasa prin oras. Folosind platforma, soferii inregistrati isi vor putea valorifica mai bine masinile, contribuind, in acelasi timp, la imbunatatirea mobilitatii urbane din Bucuresti.

Uber spera sa puna bazele unei platforme eficiente de ridesharing in Bucuresti si sa imbunatateasca eficienta masinilor din oras, in conditiile in care, in prezent, peste un milion de masini sunt folosite doar cate o ora pe zi. Cu o medie de ocupare a masinii de doar 1,3 persoane, utilizand mai eficient masinile prin ridesharing, acelasi numar de drumuri zilnice ar putea fi realizat folosind doar 250.000 de autovehicule. Completand optiunile existente de transport cu o varianta prietenoasa si de incredere, mobilitatea urbana din Bucuresti poate fi imbunatatita, reducand problema ambuteiajelor si impactul calatoriilor asupra mediului.

Rob Khazzam, International Launcher si reprezentant Uber, a declarat:

„Suntem foarte entuziasmati sa lansam o varianta pilot a platformei uberX in Bucuresti. uberX le va oferi locuitorilor din Bucuresti un mod mai simplu, accesibil si flexibil de a se deplasa in siguranta prin oras.”

„Obiectivul uberX este sa contribuie la imbunatatirea mobilitatii locuitorilor din Bucuresti, oferindu-le posibilitatea sa calatoreasca cu masini personale care, altfel, nu ar fi utilizate la adevarata lor capacitate. Mai exact, noi ne propunem sa utilizam mai bine masinile aflate deja in circulatie, ajutand la reducerea frecventei ambuteiajelor in oras si a presiunii asupra infrastructurii de transport.”

Ce este uberX?

uberX este o platforma tehnologica ce conecteaza in timp real pasagerii cu soferii, oferindu-le posibilitatea sa calatoreasca in siguranta la un cost redus – totul printr-o singura aplicatie.
Aplicatia Uber este disponibila pentru smartphone (iOS si Android). Pasagerii trebuie doar sa isi descarce aplicatia, sa isi creeze un cont si apoi, apasand un singur buton, sa porneasca la drum.

Uber le ofera pasagerilor un nivel de siguranta fara precedent. Astfel, fiecare dintre ei poate vedea poza si numele soferului, precum si numarul de inmatriculare al masinii, inainte ca aceasta sa ajunga. in plus, pasagerii le pot trimite celor dragi o harta online pe care acestia ii urmaresc prin GPS, asigurandu-se, astfel, ca ajung in siguranta la destinatie.

Toti soferii inregistrati pe platforma uberX au peste 21 de ani si un permis de conducere valid, nu au cazier si sunt proprietarii unei masini asigurate conform legii. Fiecare dintre ei a fost verificat individual de Uber inainte de acceptarea inregistrarii lor pe uberX.

Rob Khazzam a adaugat:

„uberX este doar o parte a unui proces mai complex de dezvoltare a conceptului de transport. uberX este o platforma noua si interesanta care schimba modul in care calatorim si care va modela viitorul oraselor europene moderne. Noi credem ca, in viitor, oamenii vor folosi mai putin masinile personale, orientandu-se, mai degraba, catre ridesharing, catre utilizarea mai eficienta a autovehiculelor si reducerea impactului calatoriilor lor asupra mediului.”

Vizitati blog.uber.com si aflati cine a fost primul pasager uberX din Romania!

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.