Free cookie consent management tool by TermsFeed

WD®, o companie a Western Digital (NASDAQ: WDC) si lider mondial in materie de echipamente de stocare conectate la Internet, anunta astazi extinderea liniei de dispozitive Network Attached Storage cu patru modele.

Noile dispozitive au fost dezvoltate pentru a veni in intampinarea celor care au nevoie de un spatiu de stocare cat mai mare, o protectie a datelor sporita, un management facil si posibilitatea de a realiza streaming de date, aceste cereri venind din partea companiilor mici, a utilizatorilor care lucreaza cu aplicatii solicitante sau de la cei care activeaza in domenii creative.
Seria My Cloud Expert include modelul cu doua bay-uri My Cloud EX2100 si modelul My Cloud EX4100 cu patru bay-uri. Cele doua dispozitive reprezinta varianta optima de stocare pentru cei care doresc sa salveze, partajeze, sa realizeze back-up-uri si streaming pentru un volum mare de date; folosesc cea mai noua versiune de procesor Marvell ARMADA™ cu doua nuclee, oferind astfel viteze superioare de citire/ scriere simultan si un streaming de date HD ultra-performant. Capacitatea de stocare este de maxim 24TB.

Seria My Cloud Business include modelul cu doua bay-uri My Cloud DL2100 si modelul cu patru bay-uri DL4100. Produsele ofera o performanta superioara si includ caracteristici de securitate de ultima generatie, potrivite sa raspunda nevoilor companiilor mici. Procesorul folosit este un Intel® Atom™ cu doua nuclee, iar sistemul de operare este bazat pe Linux.

„Ca lider de piata al categoriilor cloud personal single-bay si hard disk-uri dedicate dispozitivelor NAS, in care activam prin platforma premiata My Cloud si unitatile de stocare WD Red™, WD vine in intampinarea nevoilor curente al utilizatorilor, care solicita mai multa putere si o gama mai larga de produse NAS. Suntem entuziasmati de noile serii My Cloud Expert si My Cloud Business, care ofera performanta, usurinta in folosire si fiabilitate extinsa, caracteristici pe care utilizatorii le asteapta de la WD”, a precizat Jim Welsh, Executive Vice President, WD Content Solutions Business and Worldwide Sales”.

Seria My Cloud Expert

Create pentru fotografi, realizatori de clipuri video, graficieni si alti profesionisti care lucreaza cu fisiere de dimensiuni mari, precum RAW sau 4K, produsele seriei My Cloud Expert folosesc cele mai noi si rapide procesore dual core de la Marvel, ARMADA 385 si 388, pentru a realiza streaming media ultra-performant. Capacitatea de stocare este de pana la 24GB, iar fisierele incarcate vor putea fi accesate intr-un mod securizat de oriunde, oricand. Managementul datelor avansat si caracteristicile de securitate permit utilizatorilor sa selecteze metoda preferata de accesare, partajare si protejare a celor mai importante filme, fotografii, muzica sau fisiere digitale.
Unitatile de stocare WD Red incluse in NAS-uri pot fi configurate sa foloseasca diferite variante RAID, inclusiv RAID 0, 1, 5, 10 JBOD si moduri spanning. Utilizatorii pot folosi dispozitivele NAS pentru a centraliza si salva continutul de pe toate computerele si notebook-urile companiei folosind software-ul WD SmartWare™ Pro dedicat PC-urilor sau Apple® Time Machine® pentru Mac OS.

De asemenea, produsele seriei My Cloud Expert pot deservi si ca hub de entertainment digital, acestea putand realiza streaming de filme si muzica catre orice dispozitiv certificat DLNA®/UPnP®, precum console de gaming, smart TV si media playere WD TV® Live™. Media serverele Twonky, DLNA si iTunes® sunt folosite pentru a realiza un streaming simplu de date video sau muzica. Aditional, sunt integrate si un server de fisiere, un server FTP si un server de download P2P. Utilizatorii isi pot de asemenea personaliza dispozitivul NAS prin monitorizarea starii de functionare, realizarea managementului de utilizatori si prin folosirea caracteristicilor de reducere a consumului de energie, toate acestea putand fi accesate din consola web. Modelele suporta si instalarea de aplicatii 3rd party precum aMule, Icecast, Transmission, DVBlink, SqueezeCenter.

Seria My Cloud Business

My Cloud Business ofera companiilor mici posibilitatea de a centraliza si proteja datele, oferind de asemenea angajatilor o metoda sigura de acces la fisierele critice, intr-un mod securizat, de oriunde, oricand. Cele doua modele ale seriei folosesc cel mai nou procesor cu doua nuclee Intel Atom, au 2GB memorie RAM si dispun de o capacitate de stocare de pana la 24GB.
Accesul securizat, protectia sporita si back-up-ul de date sunt elemente critice pentru companiile de dimensiuni mici. Oferind criptare AES pe 256 biti si numeroare optiuni RAID (RAID 0, 1, 5, 10, JBOD si moduri spanning), seria My Cloud Business ofera companiilor posibilitati multiple de a-si proteja si securiza datele personale. Utilizatorii pot folosi dispozitivele NAS pentru a centraliza si salva continutul de pe toate computerele si notebook-urile companiei folosind software-ul WD SmartWare™ Pro dedicat PC-urilor sau Apple® Time Machine® pentru Mac OS.
Datele stocate pe un produs My Cloud Business pot fi si ele copiate pentru o siguranta maxima pe un alt dispozitiv My Cloud, aflat intr-o alta locatie, sau intr-un serviciu de cloud precum Amazon S3 sau Elephant Drive.
Seria My Cloud Business dispune de mai multe caracteristici dedicate segmentului B2B, inclusiv sincronizare de fisiere, FTP integrat, server WebDAV, SSH Shell si suport pentru Microsoft Active Directory. Aditional, produsele pot dispune si de caracteristici de protectie redundante specifice clasei enterprise, cum ar fi: surse de tensiune si Gigabit Ethernet duale si suport UPS.
Produsele My Cloud Business sunt disponibile in mai multe variante. My Cloud DL2100 poate fi achizitionat fara hard disk-uri, sau cu unitati de 4 TB, 8 TB sau 12 TB. My Cloud DL4100 poate fi achizitionat fara hard disk-uri, sau cu unitati de 8 TB, 16 TB sau 24 TB. Cu ajutorul tehnologiei Easy-Slide-Drive, seria My Cloud Business permite schimbarea unitatilor de stocare in doar cateva secunde, fara a fi necesara folosirea unei surubelnite.

Acces de oriunde

Prin intermediul aplicatiei WD My Cloud App, dispozitivele NAS pot fi accesate de oriunde, oricand. Cu ajutorul ei utilizatorii pot accesa cu usurinta fotografii, realiza streaming-uri video si partaja, salva si gestiona fisiere de oriunde, cu ajutorul unui dispozitiv iOS® sau Android™. Aplicatia mobila permite de asemenea trimiterea rapida de email-uri, partajarea de fisiere ca link si tiparirea de documente sau deschiderea de fisiere cu ajutorul unor aplicatii dezvoltate de alte companii. Aplicatia WD My Cloud Mobile integreaza de asemenea servicii cloud publice mari, prin care utilizatorii isi pot transfera documente catre conturile lor de Dropbox™, OneDrive® si Google Drive™ .

Garantie

My Cloud Expert si Business Series vin cu o garantie comerciala de 3 ani pentru produsele cu hard disk-uri integrate, respectiv 2 ani pentru cele fara unitati de stocare.

Compatibilitate

My Cloud Expert si My Cloud Business sunt compatibile cu Windows® 8, Windows 8.1, Windows 7, Windows Vista®, Windows XP, Mac OS X Yosemite, Mavericks™, Mountain Lion™, Lion®, si echipamente certificate DLNA®/UPnP®.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.