Dacă v-ați dorit vreodată să creați o aplicație pentru blogul personal, produs sau serviciu dar o investiție mare nu ar fi fost răspunsul atunci puteți afla că nu sunteți singurii.

Noutățile sunt bune, pentru a intra pe piața aplicațiilor mobile nu mai este necesar de sume mari de bani sau luni de muncă. Pe internet există mai multe platforme disponibile ce vă pot ajuta să creați o aplicație mobilă pentru un buget mic – rapid și fără a fi nevoie să cunoașteți o limbă de programare. Cu o investiție mică puteți crea și administra aplicația mobilă folosind una din platformele prezentate mai jos, puteți oferi posibililor utilizatori o experiență mobilă dedicată.

1-Appery

Appery.io

Appery este o platformă de dezvoltare bazată pe cloud și poate fi folosită pentru crearea unei aplicații pentru Android, iOS și Windows Phone incluzând Apache Cordova (Phone Gap) cu acces la toate componentele sale. Având în vedere că platforma lucrează în cloud, nu este necesar să descărcați și să instalați nimic. Platforma include un editor vizual folosind elemente drag and drop pentru a crea interfața aplicației. Vă puteți conecta la API-urile REST, utilizându-le ușor în aplicație, puteți adăuga cu ușurință o bază de date în cloud dar și un backend dacă doriți să salvați anumite date.

Platforma permite adăugarea mai multor functionalități din catalogul de plugin-uri Appery sau puteți crea propriile plugin-uri private utilizându-le ulterior în aplicație. Colaborarea este simplă permițându-vă să distribuiți proiectele mobile echipelor de dezvoltare, utilizatorilor business și consumatorilor în timp real.

Preț: Planurile încep de la gratuit și ajung până la 180$ pentru Premium. Mai multe detalii puteți găsi pe appery.io

2-MobileRoadie

Mobile Roadie

Mobile Roadie este o platformă ce permite crearea și administrarea de aplicații pentru iOS și Android. Platforma suportă toate tipurile media, import automat de feed RSS, cuvinte-cheie de pe Twitter sau Google News și chiar un wall cu auto refresh permițând utilizatorilor să discute în timp real.

Puteți folosi aplicația gratuită Mobile Roadie Connect pentru a previzualiza aplicația așa cum viitorii utilizatori o vor vedea pe dispozitivele lor. Aplicația ofera îndrumare pentru procesul de înscriere, Mobile Roadie verifică și calitatea sau caracterul adecvat al conținutului.

Puteți trimite conținut direct către aplicatie sau puteți prelua conținut din aceasta către site-ul sau blogul propriu. API-ul oferit este destul de diversificat, puteți prelua date în mai multe formate incluzând XML, JSON, PHP, CSV și HTML. Puteți crea cu ușurință o interfață și o puteți aplica întregii platforme.

Preț: Planurile încep de la 125$ lunar (Core) și pot ajunge până la 667$ lunar (Pro). Mai multe detalii pe mobileroadie.com.

3-AppBuilder

TheAppBuilder

TheAppBuilder oferă o suită de aplicații pentru angajați, clienți, evenimente sau broșuri oferind două alternative de abordare. Puteți crea o aplicație folosind uneltele online și chiar și trainingul este oferit de platformș ajutându-vă să definiți structura aplicației și să o populați cu conținut inițial.

Utilizând uneltele din AppLibrary puteți oferi utilizatorilor o fereastră către mai multe aplicații și chiar să le personalizați cu propriul brand. Puteți proteja aplicațiile, atât cele publice cât și cele private, cu nume de utilizator și parolă dar și să le distribuiți magazinelor de aplicații.

Actualizarea structurii aplicației și a conținutului este destul de simplă, chiar și live, deoarece puteți crea mai multe actualizări și le puteți publica pe mai multe platforme mobile cu un singur click. Platforma suportă nativ iPhone, iPad și Android, actualizările ajung live în 60 de secunde de la trimiterea schimbărilor.

Preț: prețul este disponibil la cerere. Mai multe detalii pe theappbuilder.com.

4-GoodBarber

Good Barber

Good Barber este o platformă pentru crearea de aplicații pentru iPhone și Android ce oferă control asupra oricărui detaliu al aplicației fără a fi nevoie de nici o linie de programare. Platforma are nouă teme personalizabile ce vor fi disponibile odată ce începeți, 350 de iconuri și acces la 600 de fonturi Google.

Pe lângă aplicațiile native pentru iPhone și Android, aveți disponibilă și o versiune web pe care utilizatorii o pot accesa folosind browserul telefonului. Primiți un feedback vizual imediat de fiecare dată când modificați orice parametru al aplicației. Puteți trimite notificări unice și puteți converti cititorii în contribuitori permițându-le să trimită articole, imagini și clipuri video. Vă puteți organiza aplicația și adăuga secțiuni pentru clipuri video, fotografii, sunete, evenimente live sau altele.

Preț: planurile încep de la 16$ lunar și ajung până la 32$ pentru Full Plan. Mai multe detalii pe goodbarber.com.

5-AppyPie

Appy Pie

Appy Pie este o platformă bazată pe cloud ce permite utilizatorilor fără cunostințe de programare să creeze o aplicație pentru Windows, Android și iOS dar și să o publice pe serviciile online Google Play sau iTunes. Nu este necesar să descărcați sau instalați nimic – aplicația se creează integral online folosind elemente de tip drag and drop.

După finalizarea proiectului primiți o aplicație hibridă bazată pe HTML5 ce rulează pe orice platformă, inclusiv BlackBerry. Toate revizuirile aduse aplicației sunt în timp real, aveți posibilitatea de a trimite notificări, vă puteți monetiza aplicația cu reclame, puteți vizualiza statistici live și să urmăriți locația prin GPS. Appy Pie permite integrarea de feed-uri din social media, bloguri, site-uri, radio.

Preț: planurile încep de la gratuit și ajung până la 33$ lunar pentru Platinum. Mei multe detalii pe appypie.com.

6-AppMachine

AppMachine

AppMachine este o platformă online ușor de folosit pentru crearea unei aplicații cu un design profesional pentru iOS și Android. Utilizând interfața drag and drop puteți combina blockuri diferite și oferi mai multe optiuni (puteți oferi utilizatorilor informații, fotografii și clipuri video). Platforma permite conectarea aplicatiei la Facebook, Twitter sau la alte magazine online. Aplicația poate avea propriul stil unic și puteți alege căile de navigare, culorile, fonturile și iconurile, având un control complet asupra interfeței și previzualizând progresul dezvoltării folosind Previewer.

Puteti testa aplicația în timp ce o dezvoltați pe PC, telefon sau tabletă. Odată ce aceasta este creată și testată în întregime, poate fi publicată și promovată, aveți posibilitatea de a urmări statisticile utilizării sale. AppMachine are grijă de tot ce este nevoie pentru a vă publica aplicația în Apple App Store și Google Play.

Preț: Planurile implică o singura plată și încep de la 499$ (Georgeous) și ajung până la 899$ (Designer). Mai multe detalii pe appmachine.com.

7-GameSalad

GameSalad

GameSalad este o platformă ce permite crearea și publicarea de jocuri pe o varietate mare de platforme mobile, incluzând iOS, Android, HTML5 și OS X. Interfața sa drag and drop vă permite să începeți rapid, fără a fi nevoie de cunoașterea unei limbi de programare.

Creatorul de jocuri oferă un editor de scene și personaje, unde veți petrece cel mai mult timp în dezvoltarea jocului, setarea personajelor într-o scenă, crearea de atribute, imagini, sunete și navigarea printre personaje. Forumul activ al comunității este un mare plus, aveți acces rapid la sfaturi și ajutor din partea creatorilor independenți.

Preț: Planurile încep de la gratuit și ajung până la 299$ pe an pentru Pro. Mai multe detalii pe gamesalad.com.

8-BiznessApps

BiznessApps

BiznessApps oferă o platformă ce vă ajută să creați aplicații business într-un proces foarte simplu. Platforma oferă mai multe opțiuni, inclusiv comenzi, coș de cumpărături, programe de loialitate, conținut dinamic, integrare cu terțe-părți, notificări push, analiza utilizării și multe altele.

Sistemul de administrare este foarte ușor de folosit, acesta vă permite să creați o aplicație în câteva minute personalizând totodată conținutul folosind un design implicit sau folosind unul propriu.

Preț: Planurile încep de la 29$ pentru site-urile mobile și ajung până la 59$ pentru aplicațiile mobile. Mai multe detalii pe biznessapps.com.

9-AppMakr

AppMakr

AppMakr este o platformă online ce vă permite crearea unei aplicații iOS, Android și HTML5, fără a cunoaște o limbă de programare. Platforma a fost înființată în 2009 și a fost achiziționată de Infinite Monkeys, una dintre cele mai mari platforme online la nivel mondial.

Puteți crea câte aplicații doriți, cu actualizări nelimitate, puteți utiliza multe opțiuni ca: notificări, galerii foto de înaltă rezoluție, actualizări live, streaming audio și video, camere de chat, integrare cu Google Maps, calendare pentru evenimente, magazin în aplicație dar și multe altele.

Preț: Planurile încep de la gratuit și ajung până la 99$ taxa unică. Mai multe detalii pe appmakr.com.

10-ShoutEm

ShoutEm

ShoutEm oferă o unealtă pentru crearea de aplicații cu un control complet asupra conținutului, unelte de monetizare și control asupra utilizatorilor. Interfața platformei oferă mai multe opțiuni de personalizare, fiecare aplicație poate fi integrată cu ușurință cu surse de conținut provenit de la siteuri ca WordPress, Foursquare, Twitter, SoundCloud sau altele. Opțiunile multiple de monetizare înseamnă că puteți avea câștiguri din utilizarea aplicației.

Preț: Planurile încep de la 19.90$ lunar și ajung până la 119.90$ lunar pentru planul Unlimited. Mai multe detalii pe shoutem.com.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

6 comentarii

 1. Avatar of Marian

  ‪buna seara, numele meu este Marian. Cum mulți dintre noi petrecem toată viața prin chiri , ne-am tot lovit de fel și fel de “proprietari cu probleme” Ba, îți umbla in lipsa ta prin lucruri, ba, îți intra oriddecate ori vrea in prezenta saubin lipsa ta, ba, îți mărește chiria peste noapte și deși și stabilit de ka bunul început și multe alte. Doresc sa faceți dumneavoastră o aplicație mobila pt, Android și iOS “Proprietari cu probleme”:‬
  ‪Haideți sa facem o aplicație mobila sau un site unde sa ne spunem întâmplările despre fostul/actual proprietar de locuința care închiriază. Alții sa nu mai pățească ce ai/au pățit.‬ ce ziceți? Eu nu vreau sa scot bani după urma aplicației ci vreau ca aceasta aplicație sa fie pentru toți utilizatorii.

 2. Avatar of Marius

  Nu cred că toate tipurile de aplicaţii pot fi create cu acest tip de aplicaţii gratuite. Este un lucru bun pentru multe afaceri, dar dacă eşti antreprenor sau vrei să faci o aplicaţie pentru a câştiga bani, trebuie să investeşti în dezvoltare.
  Am găsit acest instrument https://catcostaoaplicatie.com/ care vă permite să calculaţi un preţ estimat înainte de a începe. Cred că o mulţime de oameni vor face bine să ştie cât de mult se va dezvolta proiectul lor.

 3. Avatar of Bogdan

  Am vazut anunt pe olx „Dezvolt aplicatii si jocuri telefon andoid, windows si iphone” poate este si mai ieftin :)

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.