Windows 10 depășește Windows XP și Windows 8.1 ajungând pe locul al doilea în topul celor mai utilizate sisteme de operare din lume.

Atunci când Windows 10 a fost lansat în luna Iulie a anului trecut, multe guri spuneau că acesta poate fi considerat cel mai bun sistem de operare lansat de companie după o lungă perioadă de timp. La șase luni de la lansare, cea mai nouă versiune a sistemului de operare Windows de la Microsoft a depășit 10% din cota de piață la nivel global depășind versiuni populare ca Windows XP și Windows 8.1, devenind astfel al 2-lea cel mai utilizat sistem de operare din lume, imediat după Windows 7.

Cota de piata sisteme de operare Februarie 2016
Cota de piata sisteme de operare Februarie 2016

Numerele provin de la NetMarketShare iar acestea ne arată cum Windows 10 deține o cotă de piață de 11,85%, puțin mai mare față de 9,96% cât era în luna Decembrie. Windows 10 se clasează peste Windows 8.1 ce are o cotă de 10,4% sau Windows XP ce are o cotă de 11,4%.

Windows 10 devine ușor ușor un succes al Microsoft după o lungă perioadă de timp. Sistemul de operare a fost instalat pe nu mai puțin de 75 de milioane de unități de procesare din întreaga lume în doar patru săptămâni de la lansare ajungând la 110 milioane după doar 10 săptămâni. În luna Decembrie a anului trecut, Windows 10 era folosit pe nu mai puțin de 200 de milioane de dispozitive aducând Microsoft mai aproape de planul de a avea sistemul de operare instalat pe 1 miliard de dispozitive în „doi sau trei ani„.

Utilizatorii sistemelor de operare Windows 7 și Windows 8.1 mai au la dispoziție încă șase luni pentru a beneficia de o actualizare gratuită la Windows 10. Având în vedere anunțul recent făcut de Microsoft care spune că noile procesoare vor fi compatibile doar cu cea mai nouă versiune a sistemului său de operare, popularitate Windows 10 va crește, cu siguranță.

Numerele sunt pozitive dar mai este mult de lucrat pentru ca Windows 10 să depășească Windows 7, cel mai popular sistem de operare folosit în întreaga lume. Windows 7 are o vechime de 7 ani și încă deține o cotă de piață de 52,47%.

O licență retail a Windows 10 Home pe 32 sau 64 de biți costă în jur de 600 de lei la eMag.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.